KUP SRBIJE: Todorovićevoj i Gaćeši zlata u trostavu, povratak Ivane Anđušić Maksimović
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

KUP SRBIJE: Todorovićevoj i Gaćeši zlata u trostavu, povratak Ivane Anđušić Maksimović

Ostali sportovi -

Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem završeno je u Novom Sadu takmičenjem u trostavu (3 puta 40 metaka) i u gađanju pištoljem središnjeg paljenja.

Zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji u trostavu osvojili su Dragana Todorović (Novi Beograd – Ušće), koja je ostvarila najbolji rezultat dana kako u kvalifikacijama, tako i u finalu (1.159 krugova u kvalifikacijama i 449,2 u finalu), i Dimitrije Gaćeša (Mladost, Inđija).

Mesto na pobedničkom postolju, osvajanjem bronzane medalje, izborila je i olimpijska vicešampionka u trostavu iz Londona 2012, Ivana Anđušić Maksimović („Akademja Maksimović“), kojoj je prvo kolo Kupa bilo prvo takmičenje posle skoro dvogodišnje pauze zbog porođaja. Ivana, koja je jesenas postala majka, je bronzu osvojila iza Marije Kolarević (Jedinstvo, Stara Pazova).

Kolarevićeva je „pogodila“ zlato u konkurenciji juniorki, dok je kod juniora najuspešniji bio Marko Ivanović („Čika Mata“), koji se takođe kući vraća sa dve medalje, jer je u apsolutnoj konkurenciji bio treći. Dimitrije Gaćeša , osvajač zlata u takmičenju muškaraca je, poput Ivanovića, još uvek junior, ali u omladinskoj konkurenciji (plasman se određuje na osnovu kvalifikacija), je ostao bez medalje, na četvrtom mestu.

Pištoljem središnjeg paljenja trijumfovao je Davor Petrović (Barajevo).

U prvom kolu nisu se takmičili reprezentativci koji će od utorka učestvovati na Svetskom kupu u Pekingu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track