Najnovije vesti

ESPORT REVOLUCIJA: Osnovana Evropska federacija, Srbija među osnivačima!
Foto: Esports savez Srbije

Novi format

ESPORT REVOLUCIJA: Osnovana Evropska federacija, Srbija među osnivačima!

Ostali sportovi

Još od ranije je poznato da će se do kraja godine napraviti novi format Evropske esports federacije koju je podržalo 12 saveza na osnivačkoj konferenciji uključujući Srbiju.

Poziv je rezultat pregovora saveza koji traju još od foruma u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta u julu prošle godine u Lozani.

 

Evropske federacije sastale su se u Berlinu na poziv Nemačkog esport saveza (ESBD) da razgovaraju o karakteru, ciljevima i zadacima Evropskog esport saveza.

 

“Berlinsku deklaraciju” o esportu je podržalo 12 prisutnih federacija iz Srbije, Francuske, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Turske, Rusije, Švedske, Austrije, Mađarske, Slovačke, Ukrajne i Belgije. Dokument ističe viziju nove esport federacije u Evropi i naglašava filozofiju koja stoji iza ovog formata i identiteta evropskog esport pokreta.

 

foto: Esports savez Srbije

 

“Evropski esport savez će doneti mnogo novina. Zato smo pozvali sve strane iz esporta da kažu njihove predloge. ISFE je objasnio položaj izdavača video igara dok su organizatori velikih takmičenja kao što su ESL i Starladder podelili svoje viđenje o esportu u Evropi. Proces pridruživanja je otvoren za sve nove saveze koji budu hteli da pruže svoju podršku” izjavio je Hans Jagnov predsednik Esports saveza Nemačke.

 

"Podrška Srbije kao osnivača obeležiće novo esports razdoblje u jugoistočnoj Evropi. Cilj je da razvijamo esport i donesemo nešto novo i revolucionarno u čitav taj region".

 

Nakon uspeha na World Electronic Sports Games (WESG) u Kini naša zemlja je jedina iz ovog dela Evrope dobila poziv da bude osnivač novog formata Evropskog esports saveza što je iznenadilo mnoge.

 

Još nije potvrđeno gde će biti sedište esport verzije UEFA, ali prema nekim navodima najverovatnije će biti u Lozani.

 

Kurir sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...