Najnovije vesti

DŽUDO: Vladimir Batez posetio džudiste na kampu u Kikindi
Foto: Dragan Kadić

SPORTSKA MANIFESTACIJA

DŽUDO: Vladimir Batez posetio džudiste na kampu u Kikindi

Ostali sportovi

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je u Kikindi polaznike Međunarodnog trening kampa u džudou, koji već deceniju i po okuplja veliki broj takmičara, trenera i stručnjaka.

Kamp u organizaciji džudo kluba Partizan ove godine okupio je više od 300 učesnika iz rekordnih 11 zemalja.

 

Batez je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i ove godine podržao trening kamp, kao i dvodnevni Memorijalni turnir "Dragan Ciganović Ciga", koji je okupio 600 takmičara.

 

"U proteklih nekoliko dana oko 900 džudista je boravilo u Kikindi. To je impozantna brojka i sjajna promocija džudo sporta i domaćina ovih manifestacija. Takav tip manifestacija je od posebnog značaja za razvoj džudo sporta u AP Vojvodini" , rekao je Batez.

 

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov istakao je značaj ovakvih sportskih okupljanja, prepoznatih u međunarodnim okvirima, kako za mlade ljude iz Srbije i regiona, tako i za promociju Kikinde, uz čiju podršku su organizovani turnir i kamp.

 

Predsednik džudo kluba Partizan Svetislav Vukmirica izjavio je da su ove godine turnir i kamp po broju zemalja učesnica premašili očekivanja i izrazio uverenje da će sledeće godine učešće uzeti i takmičari iz Slovačke i Ukrajine.

 

kurir.rs / Tanjug 

 

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...