Najnovije vesti

RADOST ZA MALIŠANE: U Nišu održan prvi olimpijski trening (FOTO)
Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

da deca zavole sport

RADOST ZA MALIŠANE: U Nišu održan prvi olimpijski trening (FOTO)

Ostali sportovi

Na Trgu Kralja Milana u Nišu održan je prvi "Olimpijski trening" u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i zvanične banke olimpijskog tima Srbije.

U okviru ovog treninga deca su, predvođena iskusnim trenerima, bila u prilici da se oprobaju u atletici, rukometu, košarci, odbojci i da nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma. Učesnici su se pritom nadmetali i skupljali bodove za svoje škole, pa je najuspešnija škola osnovna škola „Ratko Vukićević“ nagrađena sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara.

 

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

 

Učesnici su bili đaci iz pet niških osnovnih škola, a na početku ih je pozdravio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković:

 

„Nadam se da ćemo uspeti u nameri i da će većina vas na kraju ovog dana odabrati jedan od sportova i početi aktivno da trenira. Mnogo je vaših sugrađana koji su branili boje naše zemlje na Olimpijskim igrama i radovali nas medaljama. Siguran sam da se među vama nalaze njihovi naslednici“, rekao je Maljković.

 

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije


Na njegove reči nadovezao seo gradski većnik za omladinu i sport grada Niša, Branislav Kačar.

 

„Hvala Olimpijskom komitetu što je odabrao da krene baš iz Niša jer je ovo iš grad sporta i siguran sam da će se naša deca odlično pokazati", rekao je Kačar.

 

Učesnike je pozdravio i atletičar Aleksandar Raković, učesnik Olimpijskih igara u Pekingu:

 

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

 

„Uživajte bavite se sportom i budite uvek uporni. Naravno da je mnogo lep osećaj predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama, ali je za to potrebno i mnogo upornosti, rada i odricanja“, rekao je Raković.

 

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

 

Kurir sport

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...