VELIKI USPEH: Nemanja Majdov osvojio zlato na Gren slemu u Bakuu
Foto: Rvački savez Srbije

DŽUDO

VELIKI USPEH: Nemanja Majdov osvojio zlato na Gren slemu u Bakuu

Ostali sportovi -

Još jedan fantastičan vikend za srpski džudo. Nemanja Majdov trofejni srpski džudista i član Crvene zvezde osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji do 90 kilograma na Gren slemu u Bakuu.

Majdov je u velikom finalu u prestonici Azerbejdžana, savladao domaćeg takmičara Mamadalija Mehdijeva i tako tako osvojio svoj prvi Gren slem u karijeri.

Majdov je u prvom kolu bio slobodan. U drugom je bio bolji od Belorusa Jahora Voropjeva. U trećem je sa dva wazarija savladao Gruzijca Lašu Bekaurija, prošlogodišnjeg juniorskog šampiona sveta. Svakako da je ovo bio dan u kome protivnici nisu imali šanse protiv raspoloženog Nemanje Majdova. Rusa Kusena Kalmurzajeva u četvrtom kolu, savladao je bukvalno u finišu meča, pet sekundi pre isteka regularnog toka borbe.

U polufinalu sudar titana, u kome je Majdov za protivnika imao aktuelnog šampiona sveta, Španca Nikoloza Šerezadišvilija. Ipak Nemana Majdov je jasno pokazao ko je najbolji i u golden skoru Šerezadšvilija bava na ipon. U borbi za zlatno odličje jasno se videlo da je ovo u svakom smislu Nemanjin dan.

Srpski šampion je imao inicijativu tokom čitavog meča što je i dovelo do bacanja za koje je ocenjen wazarijem. Majdov je taktički meč priveo do kraja i time osvoji prvi Gran slem u karijeri.

(Rvački savez Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track