RUKOMETAŠI VOJVODINE UZELI TRIPLU KRUNU: Predsednik Milan Đukić najavio proslavu i osnivanje nove asocijacije klubova na teritoriji Srbije!
Foto: foto RK Vojvodina

najuspešnija sezona

RUKOMETAŠI VOJVODINE UZELI TRIPLU KRUNU: Predsednik Milan Đukić najavio proslavu i osnivanje nove asocijacije klubova na teritoriji Srbije!

Ostali sportovi -

Rukometni klub Vojvodina dominirao u Srbiji osvajanjem sva tri domaća trofeja

Rukometni klub Vojvodina iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u svojo istoriji. Iako prvenstvo Srbije još nije gotovo, novosadski crveno-beli već su matematički obezbedili novu titulu.

Klub predvođen predsednikom Milanom Đukićem igrao je zapaženu ulogu u regionalnoj SEHA ligi, gde je osvojeno šesto mesto. Pored titule u domaćim okvirima, osvojen je i Kup Srbije, kao i Superkup, pa se može slobodno reći da je Vojvodina dominirala rukometnom scenom u državi osvajanjem triple krune.

- Iza nas je sezona koju je izneo tim igrača sa jednom hemijom koju smo retko kada imali... Iza nas je sezona u kojoj je stručni štab radio sinhronizovano do savršenstva. Uprava kluba uigrana iz prethodnih sezona izmenjena i pojačana sa novim potpredsednikom i dva nova člana. E ta sinergija ... Sinergija tima sa hemijom, uigranog stručnog štaba i uprave u kojoj svako radi svoj posao donela je sve ove uspehe - napisao je na svom Fejsbuk profilu Milan Đukić i dodao:

foto: foto RK Vojvodina

- Neko će reći da je lako i svako ko to pomisli, pre nego što izgovori, neka i sam proba. Nije baš ni lako. A ni jednostavno.

Milan Đukić se osvrnuo i na neke stvari koje nisu vezane sa sportom. Ali i najavio osnivanje novog udruženja.

foto: foto RK Vojvodina

- Imao bih mnogo šta da kažem o ovoj sezoni, sezoni u kojoj se neki drugi “šampion” promovisao još u avgustu sa svojim velikim budžetom i “velikim” trenerom ... I mogao bih i naširoko da pričam i o mnogim ružnim stvarima srpskog rukometa, ali pre svega u interesu stvaranja Asocijacije Rukometnih Klubova Srbije (ARKUS) mnogo toga bih zaboravio, a ostalo prećutao.

Na kraju... Citiraću komšiju sa Salajke, Đoleta, znate ga, poznatiji kao Balašević: ”Kad odmakneš onima koji te prate toliko da je više nevažno ko je drugi ili treći, onda ni ti više nisi Prvi nego si Usamljen."

Milan Đukić je na kraju pozvao sve navijače Vojvodine i ljubitelje rukometa da dođu u dvorani "Slana bara" 25. maja i proslave titule na utakmici protiv Metaloplastike.

Kurir sport

Foto: RK Vojvodina

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track