Vuković otpisao četvoricu

Selektor odlučio

Vuković otpisao četvoricu

Ostali sportovi -
Sa šireg spiska Vuković je "precrtao" Petra Nenadića, Luku Mitrovića, Miloša Kostadinovića i Slavišu Đukanovića

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković skratio je spisak kandidata za Olimpijske igre na 17 imena. Sa šireg spiska Vuković je "precrtao" Petra Nenadića, Luku Mitrovića, Miloša Kostadinovića i Slavišu Đukanovića.

Međutim, konačan sastav tima za London selektor Vuković saopštiće posle učešća na turniru "Skandinavija Open".Do početka Olimpijskih igara moraće da se odrekne još dvojice igrača, s obzirom na to da u London može da povede 14 igrača plus jednu rezervu.

Na spisku su ostali: Golmani: Darko Stanić, Dragan Marjanac i Strahinja Milić,leva krila: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković, desno krilo: Rajko Prodanović, bekovi: Momir Ilić, Momir Rnić, Žarko Šešum, Nikola Manojlović, Nenad Vučković, Marko Vujin, Ivan Stanković, Dalibor Čutura, pivotmeni: Bojan Beljanski, Rastko Stojković i Alem Toskić.

„Posle utakmice sa Tunisom skratili smo spisak za četvorici igrača. Momci su izuzetno dobro radili ali to su pravilia igre, koja smo dogovorili na početku priprema. U Švedsku putujem sa 17 igrača. Sinoć je otišao spisak sa 15 imena, koji se nadam da neće doći do njih. Nadam se da će spisak tek 27. jula biti onaj koji ne može da se menja. Ovih 17 se konkurencija za 14+1 učesnika na OI“, kaže selektor Vuković.

On je prokomentarisao i dosadašnji tok priprema.

„Dobro radimo i verujemo u to što radimo. Dosta toga smo napravili. Imamo do početka još desetak dana koje ćemo iskoristiti da polako privodimo kraju sve što smo zamislili. malo nas je poremetio raspored koji smo planirali sa odigrasvanjem utakmica sa Španijom. Previše vremena gubimo na putovanjima. Ali šta je tuje, nadam se da ćemo početak dočekati spremni, što je najvažnije zdravi. Velika je stvar što nismo imali ni jednu povredu“, smatra Vuković.

"Orlovi“ u sredu putuju u Švedsku kako bi učestvovali na turniru u Kristijanštadu. Srbija se u prvom meču sastaje sa Švedskom, dok će drugi meč odigrati Norveška i Danska.

Olimpijske igre u Londonu odrzazće se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track