Najnovije vesti

PUNE TRIBINE RADOSNE DECE: Sportske igre mladih održane u Valjevu i Pančevu
Foto: Sportske Igre Mladih

KARAVAN RADOSTI I PRIJATELJSTVA

PUNE TRIBINE RADOSNE DECE: Sportske igre mladih održane u Valjevu i Pančevu

Ostali sportovi

Sportske igre mladih (SIM) nastavile su svoj put u Srbije, a poslednje dve stanice bile su Valjevo i Pančevo.

Svečanosti u Hali sportova u Valjevu prisustvovali su dr Slobodan Gvozdenović (gradonačelnik Valjeva), Milan Gajić (odbornik u Skupštini Valjeva i koordinator Igara ispred grada), Miroljub Ivanović (član Gradskog veća zadužen za sport), Miodrag Lazić (predsednik komisije za sport grada Valjeva), Mihajlo Poček i Dušan Novokmet (košarkaški i rukometni trener, bivši reprezentativci), Željko Ostojić (koordinator Igara za Valjevo), Radomir Simić (sekretar Sportskog saveza Valjevo), Zorica Mijatović (sportska direktorka Sportskih igara mladih) i drugi.

U znak zahvalnosti za doprinos razvoju Igara u Valjevu, Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih uručila je specijalnu plaketu dr Slobodanu Gvozdenoviću, gradonačelniku Valjeva, koji je, na oduševljenje prisutnih, tokom manifestacije nosio oficijelnu majicu Igara.

foto: Sportske Igre Mladih

"Sve nas koji radimo na organizaciji i realizaciji Sportskih igara mladih, a ima nas na stotine, često pitaju odakle crpimo energiju da stalno budemo na visini zadatka i da svaki put odemo korak dalje i deci uvek pružimo više. Odgovor na to pitanje nikada se ne menja: motivišu nas emotivni trenuci kakve nam samo naši mali SIMovci mogu prirediti. Njihova čista srca, iskreni osmesi, njihov žar i elan na terenu, njihova borbenost i posvećenost, nova prijateljstva koja sklapaju, njihova sreća i još hiljadu drugih stvari od kojih nam srce često bude veliko kao kuća, daju nam neopisivu energiju i vetar u leđa da za svoje najmlađe prijatelje učinimo baš sve. Upravo takvu energiju dali su nam danas naši prijatelji iz Valjeva, priredivši nam doček o kakvom se samo može sanjati", izjavila je Jovanović.

foto: Sportske Igre Mladih

Nakon što su đaci i sudije položili zakletvu prijateljstva, baklju prijateljstva unele su talentovane Tamara Jeremić (streljaštvo) i Jovana Jovančić (rukomet).

"Ovo je divna stvar za naš grad. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskoj Vladi, što je prepoznala koliko su ovakve stvari važne za decu. Važne za ceo region. Veoma sam srećan i ponosan što je Karavan Igara posetio Valjevo i zahvaljujem se i Ivani Jovanović na tome. Mi smo grad sporta, a sa nama su danas bili i poznati treneri i bivši reprezentativci Jugoslavije. Ovo je budućnost Srbije. I budućnost Srbije jeste upravo u ovoj deci i njihovom bavljenju sportom u školskom uzrastu", istakao je Gvozdenović.

foto: Sportske Igre Mladih

- Veliko mi je zadovoljstvo što Igre već treću godinu zaredom dolaze u Pančevo, a najveću zahvalnost za to dugujemo našoj Pančevki Ivani, čelnici Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, kao i Ivanu Krgoviću i Nenadu Marinu, koordinatorima Igara u Pančevu. Ovo je jedna od najlepših, a sigurno i najbrojnijih sportskih manifestacija u regionu i ponosan sam na to što se ovako veliki broj dece iz Pančeva iz godine u godinu pridružuje Igrama - istakao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Igre se nastavljuju sutra u Omoljici, nedelja je rezervisana za Banatsko novo selo, a u ponedeljak put vodi u Zaječar.

kurir.rs / kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...