VOLERO SE OPROSTIO OD TRAGIČNO STRADALOG SRPSKOG TRENERA: Švajcarci poslali emotivnu poruku povodom smrti Miroslava Aksentijevića
Foto: volerozuerich.ch

neverica

VOLERO SE OPROSTIO OD TRAGIČNO STRADALOG SRPSKOG TRENERA: Švajcarci poslali emotivnu poruku povodom smrti Miroslava Aksentijevića

Ostali sportovi -

U saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Rume poginuo je trener prvog tima Ženskog odbojkaškog kluba Spartak Miroslav Aksentijević.

Aksentijević je zadobio teške telesne povrede nakon pada sa motora usled sudara sa vozilom na autoputu, u teškom stanju prevežen je na Hitan prijem, međutim ubrzo je podlegao povredama.

Nakon igračke karijere, Miroslav Aksentijević je i trenerski put počeo u rodnom Valjevu. Pažnju odbojkaške javnosti skrenuo je na sebe kada je, još kao mladi trener, uveo žensku ekipu Srbijanke u domaću elitu. Usledili su brojni trenerski angažmani, mahom u inostranstvu. Radio je u Švajcarskoj, Rumuniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sa muškom ekipom Varaždina osvojio je titulu u Hrvatskoj.

Švajcarski klub Volero se emotivnom porukom oprostio od Aksentijervića.

- Upravo smo dobili tužnu vest da je naš bivši glavni trenerMiroslav Aksentijević (2006-07), preminuo u tragičnoj nesreći. Duboko smo šokirani gubitkom dragocene osobe i uvek ćemo ga nositi u sećanju. Porodici, izražavamo naše duboko saučešće i želimo mnogo snage u ovim teškim momentima, stoji u poruci tima iz Ciriha.

Trenersko ime Aksentijević je stvarao i radeći u reprezentativnim selekcijama. Bio je pomoćni trener u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije, dok je u dva mandata uspešno vodio žensku seniorsku reprezentaciju Hrvatske sa kojom je, upravo na kvalifikacionom turniru u Subotici, ostvario plasman na Svetsko prvenstvo.

Aksentijević je zatim, seo na klupu ŽOK Spartak 2018. godine i ovu sezonu je završio na šestom mestu u plej-ofu.

Aksentijević je bio oženjen i iz braka sa bivšom odbojkašicom Snežanom ima sina Marka, a venčani kum mu je bio nekadašnji trener Jedinstva iz Užica i Poštara Darko Zakoč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track