SRBIJA I KUBA ŠIRE SARADNJU: Štefanek, Marinković i Đerić u Havani!
Foto: SSS

Sportski savez Srbije

SRBIJA I KUBA ŠIRE SARADNJU: Štefanek, Marinković i Đerić u Havani!

Ostali sportovi -

Srbija i Kuba još ranije su uspostavili odličnu sportsku saradnju, na inicijativu bivšeg ministra sporta Velizara Đerića, a sada će ta saradnja biti utanačena novim sporazumnim ugovorima, u korist obe zemlje.

Delegacija Sportskog saveza Srbije, predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i predsednik Nadzornog odbora Velizar Đerić otputovaće u Havanu na realizaciju dogovora s čelnim ljudima kubanskog sporta.

foto: SSS

Upoznati sa situacijom, čelni ljudi Sportskog saveza Srbije u sklopu svog plana međunarodnih saradnjnji sa nizom zemalja, u određenim segmentima napraviće konkretne korake sa Kubom, kao produžena ruka Ministarstva omladine i sporta. Ministarstvo omladine i sporta definisalo je okvire razmene znanja i iskustava sportskih stručnjaka i sportista, pa je tako preostalo još samo zvanično potpisivanje protokola o saradnji.

foto: SSS

Tako je u razgovoru sa Njegovom Ekselencijom Gustavom Trista del Todom dogovorena poseta Kubi, gde će predsednik Sportsog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i predsednik Nadzornog odbora Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić obići trening centre i napraviti sastanak sa čelnicima INDER-a, krovne sportske institucije Kube.

Ideja ove saradnje je uspostavljanje kontakta kako bi se dve zemlje međusobno dopunile.

Goran Anđelković FOTO. SSS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track