SAGA OKO TUČE NA VATERPOLU SE NASTAVLJA! Šabačka policija negira tvrdnje Zelenovića da je uvela huligane na meč!
Foto: Printskrin

HAOS!

SAGA OKO TUČE NA VATERPOLU SE NASTAVLJA! Šabačka policija negira tvrdnje Zelenovića da je uvela huligane na meč!

Ostali sportovi -

Policijska uprava (PU) u Šapcu saopštila je danas da je netačna tvrdnja gradonačelnika tog grada Nebojše Zelenovića da je "policija na bočni ulaz uvela huligane koji su sinoć napali navijače vaterpolista Šapca".

Šabačka policija je navela da kontrolu ulaska navijača u halu u Šapcu, kao i na svim drugim utakmicama u Srbiji, vrše isključivo redari koji su angažovani od strane organizatora meča i dodala da je u skladu sa svojim nadležnostima policija jedino izvan hale preduzimala mere razdvajanja i usmeravanja domaćih i gostujućih navijača.

"Takodje, ističemo da niko od pripadnika radarske službe, koji su kontrolisali ulazak navijača u halu, nije prijavio policiji da je neko pokušao da udje bez ulaznice. Napominjemo i da organizator utakmice izmedju vaterpolista Šapca i Crvene zvezde nije prodavao karte za navedeni meč, već su one deljene navijačima, a 50 ulaznica su ustupili i gostujućem timu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je organizator utakmice u poslednjem trenutku promenio odluku na kom delu tribine će biti smešteni navijači Crvene zvezde, tačnije na prostoru koji nije prvobitno prijavljen PU Šabac, a u skladu sa kojim su i planirane mere obezbedjenja te utakmice.

"Policija je u halu ušla tek na poziv delegata kada je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je on ubrzo uspostavljen, a utakmica nastavljena. Navijač koji je povredjen tom prilikom nije zatečen na bazenu, a policija je odmah po saznanju da se lice sa povredama javilo u šabačku bolnicu otišla tamo i sa njim obavila razgovor u vezi sa okolnostima ovog dogadjaja", navela je šabačka policija.

Šabačka policija je kazala da je identifikovana jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u povredjivanju tog navijača i da se za njim intenzivno traga i dodala da je o svemu obavešteno i nadležno tužilaštvo.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track