Najnovije vesti

BACAJU SRBE U MORE, PEVAJU KAKO IH NOSI NERETVA, A VOLJENI KLUB ĆUTI! Hrvatskoj javnosti se smučile SVINJARIJE poznate navijačke grupe Torcida! Hrvati ne žele da ćute više!
Foto: Dado Đilas

puklo!

BACAJU SRBE U MORE, PEVAJU KAKO IH NOSI NERETVA, A VOLJENI KLUB ĆUTI! Hrvatskoj javnosti se smučile SVINJARIJE poznate navijačke grupe Torcida! Hrvati ne žele da ćute više!

Ostali sportovi

Ko su zaista članovi navijačke grupe ''Torcida'' i koji je cilj njihovog postojanja, pitaju se Hrvati, a pre svih poznati portal Index.hr. 

Da li su to desničari i ustašofili iili samo bučna grupa navijiča koja svom snagom bodri Hajduk iz Splita, pitaju se Hrvati četiri meseca od velikog skandala i napada na vaterpoliste Zvezde. 

- Oko četiri meseca posle 9. februara, kada je grupa kretena na splitskoj Rivi napala vaterpoliste Crvene zvezde, čiji je delikt bio u tome što su s klupskim trenerkama ispod debelih vetrovki pokušali da popiju kafu pre utakmice, drugi skup kretena je u Supetru (na Braču) izudarao tri momka i jednu devojku, sezonske radnike s istoka Hrvatske, jer im je dijagnostikovan greh pogrešnog govora - navodi Indeks.  

U međuvremenu, gotovo tačno dva meseca posle napada splitskih, a pre divljanja supetarskih fanatika iz Torcide, u prostorijama Kluba navijača Hajduka u centru Splita obeležen je 10. april i tada je, kako navodi Indeks, "kolektivnim pevanjem ustaških pesama proslavljen datum uspostavljanja države (NDH), koja je Split i dobar deo Dalmacije prodala Italiji". - Da, baš ustaških, o Maksovim mesarima, mnogim Srbima koje je Neretva odnela i sličnim svinjarijama - piše hrvatski portal.

Indeks upozorava "na poraznu činjenicu da udruženje većeg skupa muškaraca kojem rezultatski posrnuli klub postaje alibi za kojekakav aktivizam, predstavlja relevantnu društvenu činjenicu". - O njoj se govori s oprezom, pa i strahom, njeni murali se ne diraju, njena se koreografiju ne dovodi u pitanje, čak i voljeni klub krotko plaća kazne zbog toga što ''najverniji navijači'' na stadionu naveliko koriste pirotehniku. Jer, o Torcidinim se svinjarijama govori potiho - dodaje portal.

Takođe, Hrvati su šokirani saopštenjem ove navijačke grupe posle incidenta koji se dogodio pre par dana kada je napadnuto četvoro mladih koje su ovi huligani oborili na zemlju i šutirali. Oni ovo vide kao pojedinačni incident, a u svemu zameraju gradonačelnici jer ne želi da im odobri veliki grafit posvećen godišnjici Vukovara. 

Kurir sport 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...