ZABLISTAO U BUKUREŠTU: Filip je prvi Srbin sa zlatom na grudima iz džiju-džice u Evropi
Foto: Elektronski fakultet

BRAVO

ZABLISTAO U BUKUREŠTU: Filip je prvi Srbin sa zlatom na grudima iz džiju-džice u Evropi

Ostali sportovi -

Student Elektronskog fakulteta u Nišu Filip Trajković (20), novi je evropski šampion u džijudžici i prvi Srbin koji se okitio zlatom u ovoj borilačkoj disciplini.

Reprezentativac Srbije je je na Evropskom seniorskom prvenstvu, održanom u Bukureštu, izborio prvo mesto na turniru na kome je učestvovalo više od 700 takmičara iz 25 zemalja.

Filip je reprezentativac Srbije u juniorskoj selekciji, ali je sada po prvi put nastupio na ovako velikom takmičenju sa seniorima i bio najmlađi u svojoj kategoriji.

foto: Elektronski fakultet

Iako je kao glavni cilj pre samog takmičenja bilo kaljenje za predstojeće juniorsko Evropsko i Svetsko prvenstvo on je prevazišao samog sebe i u Bukureštu osvojio titulu Evropskog šampiona za seniore.

Za uspeh mladog Aleksinčanina koji u rodnom gradu trenira u džudo i džijudžicu zaslužni su njegov trener i otac Dragan Trajković i selektor reprezentacije Srbije Janoš Kopas iz Novog Sada, koji su ga sve vreme predvodili na takmičenju.

Pored toga što je izvanredan takmičar, momak koji je rođen 1999. godine u Aleksincu, dokaz je da se pored bavljenja vrhunskim sportom može i uspešno pohađati fakultet. Filip je upisao Elektronski fakultet u Nišu prošle godine i student je sa prosečnom ocenom 9,00. Takođe, nosialc je Vukove diplome Aleksinačke gimnazije i Osnovne škole „Ljupče Nikolić“, takođe u Aleksincu.

M.S.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track