UTAKMICA GODINE: Rukometaši Srbije igraju protiv Švajcarske za plasman na EP! Evo šta je potrebno Orlovima!
Foto: Rukometni savez Srbije

Svi u Spens

UTAKMICA GODINE: Rukometaši Srbije igraju protiv Švajcarske za plasman na EP! Evo šta je potrebno Orlovima!

Ostali sportovi -

Rukometni reprezentativac Srbije Vanja Ilić rekao je danas da će njegova ekipa učiniti sve da pobedi Švajcarsku u predstojećoj utakmici u kvalifikacijama i plasira se na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Rukometaši Srbije igraju u nedelju od 18 časova u Novom Sadu protiv Švajcarske, odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija je u sredu pobedila Belgiju i potrebna joj je pobeda za plasman na turnir.

"Pokazali smo u Belgiji da zaista vredimo, da smo odličan kolektiv i da se polako sklapa sve kako treba. Prva utakmica sa Belgijancima nije bila merilo, što smo i pokazali u drugoj utakmici. Čestitao bih momcima na sjajnoj igri, ali to smo ostavili iza sebe. Ne zadovoljavamo se jednom pobedom. Spremamo se za Švajcarce, za utakmicu godine za sve nas", rekao je Ilić za sajt Rukometnog saveza.

Srbiji je potrebna minimalna pobeda kako bi kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe prošla dalje, dok bi joj pobeda od šest i više golova donela drugo mesto.

"Ne razmišljam o razlici. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a koliko će biti, gol ili 10 golova, nije toliko presudno. Voleli bismo da dobijemo što ubedljivije, da budemo drugi, ali svako od nas bi potpisao bilo kakvu pobedu, samo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", naveo je Ilić.

On je dodao da je ekipa analizirala igru i tim Švajcarske.

"Najveći adut im je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, međutim, verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh", reklo je levo krilo srpske reprezentacije.

Ilić je dodao da bi ekipi mnogo značila podrška pune hale i pozvao navijače da dodju u nedelju u Spens. Ulaz u halu je besplatan uz rezervisane ulaznice.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track