FESTIVAL NA PALIĆU: Najbolji veslači Srbije pripremaju se za Svetski kup i nacionalno prvenstvo
Foto: Nadica Harminc/Kurir sport

Pripreme za velika takmičenja

FESTIVAL NA PALIĆU: Najbolji veslači Srbije pripremaju se za Svetski kup i nacionalno prvenstvo

Ostali sportovi -

Najbolji veslači Srbije pripremaju se na jezeru Palić za Svetski kup koji se održava od 21. do 23. juna u Poznanju u Poljskoj.

1 / 4 Foto: Nadica Harminc/Kurir sport

Na pripremama su najbolji veslači Srbije:

posada dvojca bez (2-): Martin Mačković (Palić), Miloš Vasić (Partizan);

posada četverca bez (4-): Aleksandar Beđik (Partizan, izvorno Palić), Nenad Beđik (Partizan, izvorno Palić), Igor Đerić (Smederevo) i Viktor Pivač (Grafičar);

skif (1x): Aleksandar Filipović (Partizan);

skif (1x): Andrija Šljukić (Partizan).

Sa njima na Paliću rade i tri trenera, Nebojša Ilić, trener i koordinator seniorskih selekcija, Aleksandar Ivković i Lazo Pivač.

Veslačka reprezentacija Srbije boraviće na Paliću do ponedeljka 17. juna, u sklopu priprema po planu i programu Veslačkog saveza Srbije, a domaćin im je Veslački klub "Palić".

Nakon palićkih priprema, reprezentacija odlazi u Poljsku na Svetski kup, posle čega se ponovo vraća na Palić, gde će se od 28. do 30. juna održati Prvenstvo Srbije u veslanju za seniore, juniore i kadete.

Osim članova reprezentacije, na Paliću se ovih dana posebno priprema i posada u koju se ulaže nada za odličnim rezultatom kako na državnom tako i na međunarodnim takmičenjima.

U pitanju je posada juniorki Palića i Galeba iz Zemuna, koje sledeće sedmice prelaze u Zemun gde će pripreme nastaviti pod nadzorom trenera Veslačkog kluba Galeb. Svoj prvi nastup ova posada imaće na Prvenstvu Srbije na Paliću.

Nadica Harminc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track