SRBI SVE BROJNIJI U MINSKU: Naši sportisti stižu na Evropske igre
Foto: OKS

TAKMIČENJA POČINJU ZA DVA DANA

SRBI SVE BROJNIJI U MINSKU: Naši sportisti stižu na Evropske igre

Ostali sportovi -

Sportisti Srbije sve su brojniji u sportskom selu u Minsku. Za dva dana počinju druge Evropske igre, a danas su se bokserima, basketašima i steličarima pridružili džustisti, samboisti, stonoteniseri, strelci i biciklisti.

Na Evropskim igrama turnir u stonom tenisu će biće kvalifikacionog karaktera za Olimpijske igre u Tokiju. Deliće se po tri kvote u singlu u kojem će nas predstavljati Andrea Todorović, ali i jedna u miksu u kojem će Aleksandar Karakašević igrati sa Izabelom Lupulesku:

"Pošto se deli samo jedna kvota biće dosta teško. Žreb još ne znamo, ali u tom smislu i nije mnogo važan pošto samo prvi uzima kvotu, da bi do nje došao moraš da dobiješ svaki meč. Mi nismo igrali loše poslednja dav turnira u Hong Kongu i Japanu. U treningu smo i spremni smo, svakako od nas zavisi".

foto: OKS

Predstavnica Srbije u sambou Ivana Jandrić, devojka koja je se sa prvih Evropskih igara u Bakuu vratila u Srbiju sa zlatnom medaljom spremna je da se ponovo bori za medalju:

"Žreb još nije obavljen, tako da ne znam prvu protivnicu, ali znam spisak takmičarki koje su tu. Osam nas je u kategoriji. Samo sa jednom od ovih devojaka nisam radila. To je predstavnica Poljske, ali mislim da ona kvalitetom nije na nivou ostalih devojaka. Favorit je Ruskinja, devojka koja već 3, 4 godine za redom nije poražena na prvenstvima Evrope i Sveta, a što se tiče ostalih devojaka sa većinom devojaka imam pozitivan skor, tako da jesam optimistična i nadam se medalji".

foto: OKS

"Za mene je velika čast što ću predstavljati Srbiju na Evropskim igrama. Mi bokseri smo ovde došli sa jednim ciljem, da posle gotovo 30 godina Srbiji donesemo boksersku medalju", rekao je Aleksandar Konovalov.

(OKS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track