VUČIĆ ZBOG KOSOVA NIJE BIO NA OTVARANJU EVROPSKIH IGARA: Lukašenko je čvrst čovek, ali video sam mu suzu u oku kad sam mu rekao da NE IDEM! (FOTO)
Foto: OKS

PREDSEDNIK SRBIJE U MINSKU

VUČIĆ ZBOG KOSOVA NIJE BIO NA OTVARANJU EVROPSKIH IGARA: Lukašenko je čvrst čovek, ali video sam mu suzu u oku kad sam mu rekao da NE IDEM! (FOTO)

Ostali sportovi -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Belorusiji, posetio je jutros sportiste iz Srbije koji se takmiče na Evropskim igrama u Minsku.

Delegaciju u kojoj su uz predsednika Vučića bili i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i NJE ambassador Srbije u Belorusiji Veljko Kovačević dočekali su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i šef misije Tima Srbije u Minsku Damir Štajner.

foto: Kurir sport

Predsednik je obišao zgradu u kojoj je smešten Tim Srbije, kancelarije i medicinski blok Misije Olimpijskog komiteta Srbije i iskoristio priliku da porazgovara sa sportistima i da im poželi puno uspeha i medalja na na Igrama u Minsku.

foto: OKS

"Naši domaćini ovde su napravili nešto što malo gde može da se vidi. Sledeće godine su Olimpijske igre, sa prethodnih smo doneli osam medalja. Ono što je važno jeste da smo izdvojili najveći novac u istoriji Srbije kako bi naši sportisti mogli da se bore u visokoj konkurenciji", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije kaže da će naši sportisti dobiti među najvećim nagradama na svetu.

"Možemo da se pohvalimo stalnim ulaganjima u sport. Slučajnog uspeha nema. Treba da donesu medalje, da idu na pobedu".

foto: OKS

Vučić je predočio da ministar Vanja Udovičić veruje da to stvara dodatni pritisak sportistima.

"Ako ne mogu da se nose sa pritiskom, ne treba da se bave sportom. To sam rekao i za izbore, ti koji nemaju nikakav pritisak uvek gube", jasan je bio Vučić.

Ruski mediji su pisali da Vučić nije bio na otvaranju Evropskih igara zbog Kosova, što je srpski predsednik i potvrdio.

"Lukašenku je bilo teško što ne mogu da prisustvujem, meni je bilo teško što sam mu rekao da ne mogu da idem. Za mene je bilo teško zbog domaćina beloruskog, ali sam morao da postupim kao predsednik Srbije. Lukašenko je bio toliko fin i korektan... Čini mi se da sam tako čvrstom čoveku čak i suzu video kada sam rekao da ne idem. Žao mi je što sam možda razočarao beloruskog domaćina, ali nisam imao izbora", zaključio je Aleksandar Vučić.

Srpski tim u Minsku broji 66 sportista u 12 sportova, 14 disciplina: basket 3X3 (muški i ženski tim), biciklizam, boks, badminton, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, streljaštvo i streličarstvo.

Evropske igra u Minsku, održavaju se do 30. juna, uz učešće više od 4.000 sportista iz 50 zemalja koji će se takmičiti u 15 sportova i 23 discipline.

foto: OKS

Zastavu Srbije na Stadionu Dinamo nosio je Marko Ždero, sportista u basketu 3x3, osvajač tri medalje sa svetskih prvenstava.

Predsednik Vučić se u petak, prvog dana boravka u Minsku, sastao s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, kao i s premijerom Rusije Dmitrijem Medvedovom i predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

(Kurir/Pink.rs, Foto: OKS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track