START U KRALJEVU: Biciklistički maraton kroz Srbiju i Crnu Goru
Foto: Kurir/J.S.

BICIKLIZAM

START U KRALJEVU: Biciklistički maraton kroz Srbiju i Crnu Goru

Ostali sportovi -

U organizaciji Planinsko biciklističkog kluba "Čiker", Gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije i Crne Gore, u nedelju ujutru, osmi put zaredom, iz Kraljeva je startovao biciklistički maraton pod sloganom ,,Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“, koji će trajati narednih deset dana.

Prema rečima Radoslava Golubovića, predsednika kraljevačkog kluba "Čiker", prijavljeno je 132 učesnika, od toga 26 stranih državljana, pretežno iz Slovenije, ali i iz Nemačke, Austrije, Italije i Francuske. Kao i prethodnih godina, očekuje se učešće velikog broja biciklista koji se, tokom trase, iz nekoliko gradova, organizovano priključuju maratonu, tako da se očekuje ukupno 170 biciklista.

Kako navode organizatori manifestacije, maraton je rekreativnog karaktera, a njegov cilj promocija biciklizma i zdravog načina života, ali i prezentacija turističkog potencijala opština kroz koje maraton prolazi.

Trasa "Čiker" maratona se, zbog atraktivnosti manifestacije, svake godine menja. Ove godine, osim Kraljeva, obuhvatiće teritoriju opštine Raška, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Berane, Kolašin, Cetinje i Tivat, odakle se 2. jula planira povratak u Kraljevo.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track