SRBI DVA PUTA U 4 DANA APLAUDIRALI NAŠOJ HIMNI: Hrvati oduševljeni prijemom u Beogradu, priznaju da su Delfini bolji! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

KOMŠIJSKI mediji posle finala

SRBI DVA PUTA U 4 DANA APLAUDIRALI NAŠOJ HIMNI: Hrvati oduševljeni prijemom u Beogradu, priznaju da su Delfini bolji! (KURIR TV)

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u finalu Svetske lige Hrvatsku (12:11) u meču koji je igran u neverovatnim uslovma po hladnoći. jakom pljusku i grmljavini.

Hrvatski mediji listom ističu da ekipa selektora Tucka nije imala sreće u finalu, dok vaterpolisti priznaju da su zasluženo poraženi u borbi sa velikim rivalom.

foto: Printscreen

U centru izveštaja je ponašanje publike na Tašmajdanu. Naime, ističe se da navijači Srbije ni tokom meča u grupi ni pred finale nisu zviždali hrvatskoj himni. Naprotiv podvlači se da su svi koji su bili na tribinama za četiri dana koliko je bio razmak između dva meča aplaudirali svečajnoj pesmi naših suseda.

foto: Printscreen

- Hrvatska himna uredno je intonirana, nije se čuo nijedan zvižduk. Tek po završetku nekoliko je gledalaca uputilo par zvižduka, no onda ih je progutao snažan pljesak - navodi "Index".

foto: Printscreen

Index navodi i prijateljski odnos selektora dva tima Dejana Savića i Ilice Tucka.

- Publika u Srbiji pažljivo prati primer selektora s obe strane. Veliko prijateljstvo i pravo ogledalo sporta pokazali su svima Ivica Tucak i Dejan Savić, dva selektora i veliki prijatelji koji su zajedništvom dali pravi primer igračima, ali i svim prisutima na Svetskoj ligi - naveo je "Indeks", podsećajući na primere prijateljstva dvojice stručnjaka u nekim odlučujućim utakmicama koje su igrale ove svetske vaterpolo sile.

foto: Printscreen

Mediji u Hrvatskoj, uglavnom se bave putem koji Hrvatska treba da prođe kako bi se 2020. godine našla u Tokiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track