SRBIJA JE VELESILA: Ređaju se čestitke vaterpolistima za uspeh u Svetskoj ligi
Foto: Starsport©

PREKO HRVATA DO TROFEJA

SRBIJA JE VELESILA: Ređaju se čestitke vaterpolistima za uspeh u Svetskoj ligi

Ostali sportovi -

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je danas vaterpolo reprezentaciji Srbije osvajanje 12. titule u Svetskoj ligi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Dragi vaterpolisti, još jednom ste pokazali da ste najbolji kad je najteže i obradovali nas novom medaljom. Sve čestitke našim 'delfinima', Srbija je ponosna na vas", izjavila je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Mihajlović je vaterpolistima poručila da je Srbija vaterpolo nacija zahvaljujući njima, jer u svakoj generaciji ima momke, "koji ne samo što su najbolji u tom sportu, nego se i svim srcem bore za Srbiju".

I predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je vaterpolistima.

"Najiskrenije vam čestitam osvajanje ovogodišnje Svetske lige i direktni plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Pokazali ste kako se igra za Srbiju, ponosni smo na vas", navela je Gojković u saopštenju za javnost.

Gojković je poručila da su vaterpolisti "predanim radom, fantastičnom i timskom igrom", doneli još jednu medalju Srbiji "u duhu trofejne tradicije srpskog vaterpola".

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku vaterpolistima koji su osvojili zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige u Beogradu.

"Ovim trijumfom dokazali smo da je Srbija svetska velesila u vaterpolu, i primeran domaćin najvećih svetskih sportskih manifestacija! Zahvaljujem se što ste i ovoga puta dali svetli primer kako se treba boriti pod zastavom naše zemlje, i demonstrirali najviši nivo timskog duha i fer-pleja", izjavio je Udovičić u saopštenju za javnost.

Udovičić je na pobedi čestitao i stručnom timu i Vaterpolo savezu Srbije i izrazio zadovoljstvo što je Srbija ostvarila plasman na Olimpijske igre.

(Agencije, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track