SRBIJA I KUBA ZAJEDNO DO NOVIH POBEDA: Štefanek, Marinković i Đerić ojačali saradnju dve zemlje!
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

SRBIJA I KUBA ZAJEDNO DO NOVIH POBEDA: Štefanek, Marinković i Đerić ojačali saradnju dve zemlje!

Ostali sportovi -

Delegacija Sportskog saveza Srbije otputovala je na Kubu kako bi nastavili građenje sportske saradnje na međunarodnom nivou.

Predsednika SSS Davora Štefaneka, generalnog sekretara SSS Gorana Marinkovića i predsednika Nadzornog odbora SSS Velizara Đerića srdačno su dočekali Njegova Ekselencija ambasadora Srbije u Havani Danilo Pantović i konzul Marija Petrović.

foto: Sportski Savez Srbije

Prvi sastanak obavljen je sa pomoćnikom predsednika krovne sportske organizacije ove zemlje INDER (Instituto Nacional de Deportes,Educacion Fisica Y Recreation de Cuba) Luis de la Portillo de la Pena kada je posećen i Nacionalni sportski centar u Havani. Tom prilikom razgovarano je o vidovima saradnje koja bi mogla da se realizuje u narednom periodu:

foto: Sportski Savez Srbije

“Razgovarali smo o sportskim uslovima Kube, čime raspolažu i u kojim segmentima Srbija može da im pomogne. Kako naša zemlja poseduje veliki broj sportskih stručnjaka ali i infrastrukturu pogodnu za kampove i pripreme, zaključili smo da obe zemlje mogu realizovati ovaj vid sportske razmene. Nadam se da će buduća sportska saradnja Kube i Srbije biti veoma uspešna”, istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

foto: Sportski Savez Srbije

Tokom boravka na Kubi interesantan je bio susret i dve sportske legende. Dva olimpijska šampiona u rvanju - Mijain Lopez Nunez i Davor Štefanek evocirali su uspomene sa Olimpijskih igara u Riu, a potom je usledio i poziv trostrukog olimpijskog šampiona Lopeza da delegacija Srbije poseti i trening centar borilačkih veština, koje na ovom ostrvu imaju veliku tradiciju i uspeh.

kurir.rs / G.A.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track