ZAŠTO OPET HRVATI? Evo kako je selektor Srbije Nenad Peruničić reagovao na žreb za Evropsko prvenstvo u rukometu
Foto: Starsport©

TEŠKA GRUPA

ZAŠTO OPET HRVATI? Evo kako je selektor Srbije Nenad Peruničić reagovao na žreb za Evropsko prvenstvo u rukometu

Ostali sportovi -

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić ocenio je da njegova selekcija nije imala sreće na žrebu za Evropsko prvenstvo, ali očekivanja nije želeo da iznosi.

"I muškarci i žene, iskreno, nemaju sreće na žrebu. Makedonci mislim da su najbolje prošli, u toj su Grupi B, koja je uslovno lakša. Bosanci su otišli u žestoku grupu. Kod nas je Hrvatska veliki favorit, to je činjenica. Crna Gora je slično uradila kao mi, sa mladim igračima je ostvarila plasman na Evropskom prvenstvo. Sa Belorusima smo igrali pre godinu i po - dve u kvalifikacijama.

Otprilike ih znamo. O očekivanjima sada ne bih govorio", rekao je Peruničić posle žreba.

Rukometna reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu naredne godine igraće u Grupi A protiv selekcija Hrvatske, Crne Gore i Belorusije, odlučeno je danas žrebom u Beču.

"Svakako je cilj da budemo bolji nego na Svetskom prvenstvu. Iskreno, sačekao bih jedno vreme pa bih pričao o realnosti. To vreme je vreme okupljanja. Voleo bih napokon da budemo zdravi. Imali smo mnogo malera od prošle godine, uvek je bilo povreda, da li pre, da li u toku turnira. Želim da nas mimoiđu povrede i da na narednim okupljanjima budemo kompletni", zaključio je selektor Srbije.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track