SAVIĆ OBJASNIO ZAŠTO NA SVETSKO PRVENSTVO VODI PODMLAĐENI SASTAV: Te Delfine spremamo za Olimpijske igre 2024. u Parizu
Foto: Starsport©

PLANSKI

SAVIĆ OBJASNIO ZAŠTO NA SVETSKO PRVENSTVO VODI PODMLAĐENI SASTAV: Te Delfine spremamo za Olimpijske igre 2024. u Parizu

Ostali sportovi -

Selektor srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić izjavio je da je sastav reprezentacije pred Svetsko prvenstvo u julu, u Južnoj Koreji, planski podmlađen, na osnovu strategije Vaterpolo saveza Srbije utvrđene posle Igara u Riju 2016. godine.

"Ovaj tim koji će putovati u Južnu Koreju je okosnica tima koji treba da predstavlja Srbiju na OI 2024. godine u Parizu. U pitanju je širok spektar igrača na koje računam", istakao je Savić za N1.

Kako kaže, skučen kalendar i psihofizička istrošenost "starijih" igrača u reprezentaciji daje za pravo da se tako postupa pred SP u Južnoj Koreji. Dodaje da je primarni cilj, a to je plasman na OI u Tokio 2020, ispunjen.

"Jedan cilj smo ispunili, a sa druge strane možemo sebi da napravimo komfor da većinu igrača koji su roviti kako zbog povreda tako i psihofizičkog stanja preskočimo za jedno veliko takmičenje. Drugi cilj je osvajanje medalje u Tokiju 2020.", poručio je Savić.

Na temu plasmana na SP, Savić je mišljenja da SP nosi određeni pritisak te da je grupa u kojoj je Srbija "simpatična".

"Imamo Crnu Goru i Grčku u grupi, a po kosturu kasnije bi trebalo da ukrštamo sa Španijom, Mađarskom i Italijom i te utakmice u četvrfinalu su svakako najvažnije. Rezultat u ovom momentu nije bitan, ali ćemo probati da ostvarimo rezultat", napomenuo je Savić.

Kaže da država podržava vaterpolo reprezentaciju i da vaterpolisti imaju "solidan budžet".

"Država je okrenuta vaterpolo sportu, ali, klubovi grcaju. Međutim, to nije problem samo klubova u vaterpolo sportu", zaključio je Savić.

(Tanjug, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track