Najnovije vesti

U ISTOM TIMU: Ministar Udovičić posetio Suboticu i Bačku Topolu
Foto: MOS

ZA UNAPREĐENJE SPORTA

U ISTOM TIMU: Ministar Udovičić posetio Suboticu i Bačku Topolu

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je obišao Suboticu i Bačku Topolu, i sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima vodio sadržajne i konstruktivne razgovore o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije.

Tokom posete Subotici i Bajmoku, istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u realizaciji više važnih projekata sportske infrastrukture, i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. U domenu omladinske politike, razmatrani su konkretni predlozi za još intenzivniji rad na unapređenju uslova za razvoj mladih i stvaranje novih mogućnosti za njeno osposobljavanje za još važniju ulogu u društvu. Miistar Udovičić je posetio mlade sportiste ŽOK“Spartak“ i OŠ“Jovan Mikić“ u Subotici i FK„Radnički 1905“ iz Bajmoka – gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.

 

„Subotica je jedan od najvažnijih sportskih i društvenih centara Srbije, poznata po svojoj izuzetnoj i uspešnoj sportskoj tradiciji, multikulturalizmu i bogatom društvenom životu. Drago mi je da smo – kroz otvorene i odgovorne razgovore sa predstavnicima opštine i ovdašnjim sportskim funkcionerima – postigli potpuno razumevanje o daljoj saradnji na najbitnijim aspektima razvoja sistema sporta – izgradnji i obnovi sportske infrastrukture, daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama – a naročito među mladima i u školskom uzrastu, i stvaranju uslova za još bolji stručni rad u lokalnim klubovima i sportskim organizacijama. U domenu omladinske politike, najvažniji zajednički ciljevi će se ticati unapređenja uslova za rad Kancelarije za mlade i omladinskih udruženja, a Ministarstvo će nastojati da i u narednoj godini poveće broj stipendija Fonda za mlade talente – kako bi mladi imali još bolje uslove za stručno i profesionalno usavršavanje i zauzimanje još aktivnije i važnije uloge u društvu!“ rekao je Ministar Udovičić.

 

foto: MOS

 

Tokom posete opštini Bačka Topola, u razgovoru sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima naglašena je važnost održavanja bogate tradicije i raznovrsnosti sportske kulture ovoga kraja – kroz unapređenje sportske infrastrukture, podizanja nivoa stručnosti među sportskim poslenicima i promocije sporta u svim segmentima društva. Sa posebnom pažnjom se razgovaralo o stvaranju uslova za razvoj perspektive napretka mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu. Ministar Udovičić je posetio OŠ "Čaki Lajoš", gde je dodeljena sportska oprema KK"Topola iz Bačke Topole, a na kraju dnevnog programa je obišao i TK „Princ“ u Tomislavcima, gde se upoznao sa uslovima za razvoj mladih tenisera ovog kraja.

 

„Bačka Topola je prepoznata širom Srbije kao sredina koja izuzetno ceni i voli sport, i u kojoj je njegova tradicija od izuzetnog značaja za društvo u celini. Drago mi je da smo, kroz koristan razgovor sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija, definisali zajedničke ciljeve i aktivnosti kako bi obezbedili razvoj sporta, sportske infrastrukture i bavljenja njime među pripadnicima svih generacija. Mladi Srbije su naša najlepša stvarnost i svetla budućnost – i nastavićemo da podstičemo rad lokalne Kancelarije za mlade, omladinskih udruženja i obezbeđujemo više stipendija iz Fonda „Dositeja“ kako bi mladi iz svih delova naše zemlje imali uravnotežen pristup mogućnostima za lični i karijerni razvoj i napredak. Ostajemo posvećeni još široj saradnji, otvoreno i odgovorno – jer smo u istom smo timu!“ zaključio je Ministar Udovičić.

 

(MOS)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...