Najnovije vesti

DELIJE ŽESTOKO UZVRATILE NEBOJŠI ZELENOVIĆU: Ćutali smo kada ste krali, otimali, urušavali Šabac i trgovali njime zarad opstanka na vlasti
Foto: Dragana Udovičić

NAZVAO IH HULIGANIMA

DELIJE ŽESTOKO UZVRATILE NEBOJŠI ZELENOVIĆU: Ćutali smo kada ste krali, otimali, urušavali Šabac i trgovali njime zarad opstanka na vlasti

Ostali sportovi

Navijači Crvene zvezde odgovorili su gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću, koji ih je nazvao huliganima.

Zelenović, inače bliski saradnik Dragana Đilasa, okrivio je pristalice crveno-belih da su na finalnoj utakmici plej-ofa vaterpolo prvenstva Srbije napali navijače Šapca.

 

Takođe, Zelenović tvrdi da je policija omogućila ulazak gostujućim navijačima na tribine bazena.

 

Zelenoviću je stigao odgovor od "optužene" navijačke grupe "Delije Šabac".

 

"Žao nam je što Vas ne možemo osloviti sa 'gospodine', ali rečeno sportskim žargonom: ceni protivnika na terenu i van njega, kao što on ceni tebe. Svedoci smo poslednjih dana da koristite našu navijačku grupu za obračun sa svojim političkim neistomišljenicima. Politika nas nikada nije zanimala, jer jedino u šta verujemo je naš fudbalski klub Crvena zvezda i ljubav prema njemu", kaže se na početku saopštenja navijača crveno-belih.

 

"Optužili ste nas da smo krivci za incident na vaterpolo utakmici i da smo radili u sprezi sa policijom, tj. da su nas oni uveli na bazen. Da se iole razumete u ovu materiju, znali biste da je policija ta sa kojom navijačke grupe nikada ne sarađuju", dodaje se u saopštenju.

 

foto: Starsport©

 

Zelenović je ovaj ogranak navijača Zvezde naziva i "Šabačkom grupom".

 

"U raznoraznim emisijama i otvorenim pismima nas optužujete kao 'Šabačku grupu' i još tvrdite da su u njoj lica kojima su skraćene zatvorske kazne, kako bi zastrašivali ljude po našem gradu. Tvrdite da znate svakog od tih ljudi imenom i prezimenom, pa pošto se već predstavljate kao hrabar čovek, a mi tvrdimo i znamo da ste sve samo ne to, evo javno Vas molimo da navedete ta imena i da u skladu sa zakonom podnesete prijavu protiv istih, jer je to Vaša građanska dužnost".

 

Navijači Zvezde poručuju da ne žele da ih, zbog Zelenovićevih reči, komšije gledaju kao kriminalce.

 

"Sve dok niste počeli da prozivate 'Delije Šabac' nikada se nismo oglašavali, niti komentarisali način na koji vodite ovaj grad. Ćutali smo kada ste krali, otimali, urušavali ovaj grad i trgovali njime zarad opstanka na vlasti.

Od danas ne ćutimo i svaki put ćemo Vas nazvati pravim imenom, sve vas koji ste unesrećili Srbiju. Ovu utakmicu ste sami započeli gradonačelniče, iako nam nije stalo do nje. Posle svega izrečenog sa Vaše strane, spremni smo da odigramo do kraja", zaključuje se u saopštenju "Delija Šabac".

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dragana Udovičić)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...