Najnovije vesti

ŠAMPIONSKI U NOVE POBEDE: Udovičić i Štefanek u zajedničkoj poseti severu Srbije za masovnost u sportu!
Foto: Sportski Savez Srbije

SUBOTICA I BAČKA TOPOLA

ŠAMPIONSKI U NOVE POBEDE: Udovičić i Štefanek u zajedničkoj poseti severu Srbije za masovnost u sportu!

Ostali sportovi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem obišao je opštine Suboticu i Bačku Topolu.

Sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima vođeni su sadržajni i konstruktivni razgovori o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije.

 

“Ovom prilikom bih istakao odličnu saradnju Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Zajednički radimo i težimo ispunjenju istih ciljeva za uspešniji sport u Srbiji i zdraviju omladinu naše zemlje. Ovom akcijom obilaska opština dogovorena su još dva projekta, a nastavićemo da omasovljavamo sport kod dece i sprovodimo planove u delo”, istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

foto: Sportski Savez Srbije

Ministar je posetio trening Ženskog odbojkaškog kluba „Spartak“, u fiskulturnoj sali OŠ „Jovan Mikić“, a školi uručio dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku, dva gola i 40 lopti za različite kolektivne sportove.

foto: Sportski Savez Srbije

“Uvek volim da dođem u Suboticu - grad sporta, grad koji ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, ima Gabora Sagmajstera i mnoge proslavljene sportiste, na kojim se bazira budućnost srpskog sporta, i grad koji u budućnosti treba da ponese i epitet grada sportskog turizma. U tom cilju smo uradili dve kapitalne investicije - rešenje sistema hlađenja u Hali sportova i rekonstrukciju fudbalskog stadiona”, poručio je ministar Vanja Udovičić.

foto: Sportski Savez Srbije

Tokom posete Subotici i Bajmoku, istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u realizaciji više važnih projekata sportske infrastrukture, i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. Posećeni su mladi sportisti ŽOK “Spartak“ i OŠ “Jovan Mikić“ u Subotici i FK “Radnički 1905“ iz Bajmoka – gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.

foto: Sportski Savez Srbije

 

 

kurir.rs / G.A. 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...