Najnovije vesti

DIVLJI VEPROVI ČETVRTI PUT ZAREDOM ŠAMPIONI: Kragujevčani pobedili Vukove za novu titulu (FOTO)
Foto: Kragujevac Wild Boars

SERBIAN BOUL

DIVLJI VEPROVI ČETVRTI PUT ZAREDOM ŠAMPIONI: Kragujevčani pobedili Vukove za novu titulu (FOTO)

Ostali sportovi

Natrofejniji srpski klub, Kragujevac Wild Boarsi, došli su do četvrte uzastopne, a ukupno devete titule šampiona Srbije, pošto su u 15. Serbian Bowl-u savladali „večite rivale“, beogradske SBB Vukove, pred oko 1.000 gledalaca na stadionu „Čika Dača“, rezultatom 60:55 (19:13, 21:14, 6:0, 14:28).

Izuzev startnog vođstva, do kog su gosti došli trčanjem Džozefa Fergusona koji je protivničkoj odbrani zadavao dosta problema, Kragujevčani su sve vreme bili u prednosti. Ubrzo su preokrenuli rezultat trčanjima Nika Lasejna i Džejka Sisona (13:6), da bi nakon odgovora Fergusona za izjednačenje (13:13), prvu deonicu okončali u svoju korist sa 19:13, zahvaljujući novom tačdaunu Lasejna.

 

foto: Kragujevac Wild Boars

 

Na startu drugog perioda Sison je sa end zonom spojio Stefana Đurića (26:13), ali je Ferguson i dalje uspevao da zadrži rezultatski priključak – 26:20. Kragujevčani su zatim stigli do najveće prednosti od 20 poena, zahvaljujući pasovima Sisona ka Petru Goiću i mladom Milošu Petroviću (40:20), ali i dobroj igri defanzivnog dela tima. Potom su gosti bili pogurani ka end zoni sudijskim kaznama, što su iskoristili da na odmor odu sa većom nadom – 40:27, pasom Livaja Planta ka Milošu Kolibaru.

 

foto: Kragujevac Wild Boars

 

U trećoj deonici viđen je samo tačdaun Nika Lasejna (46:27), nakon čega je utakmica prekinuta na gotovo pola sata zbog jakog nevremena praćenog grmljavinom i olujnim vetrom.

 

foto: Kragujevac Wild Boars

 

Ostatak meča odigran je gotovo u mrklom mraku, a sve to kao da je više odgovaralo Beograđanima koji su u prvom pleju poentirali pasom Planta ka izdanku kragujevačke škole, Nikoli Simoviću (46:34). Potom je Slavoljub Dukovski dobro reagovao u odbrani i napravio intersepciju, a posle novih sudijskih kazni Veprova, istrčao i preostalih sedam jardi od end zone, za potpuni povratak u igru – 46:41.

 

Međutim, pitali su se i domaći. Nik Lasejn je ponovo „odlepio“ Wild Boarse (53:41), ali je dobar prodor krunisao i kvoterbek Vukova Livaj Plant (53:48). Usledio je još jedan slalom Lasejna preko polovine terena, koji je otklonio sve dileme oko pobednika (60:48), a vremena je zatim ostalo dovoljno tek da Plant sa end zonom još jednom spoji Kragujevčanina Simovića i ublaži poraz.

 

Za MVP-a finalnog susreta proglašen je raninbek Veprova Nik Lasejn, koji je postigao čak pet tačdaunova.

 

foto: Kragujevac Wild Boars

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Kragujevac Wild Boars)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...