Najnovije vesti

VELIKO PRIZNANJE: Veroljub Stanković dobio prestižnu nagradu FIEP-a
Foto: Promo

VELIKO PRIZNANJE: Veroljub Stanković dobio prestižnu nagradu FIEP-a

Ostali sportovi

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Leposavića, prof. dr Veroljub Stanković, dobio je jedno od najvećih priznanja "Tulin Award" na 30. Svetskom FIEP kongresu i 14. Evropskom FIEP kongresu u Barseloni 27-29. juna.

Nagrade, kao izraz male pažnje za učinjeno, svakome znače mnogo. Jer one su dokaz da vas je neko prepznao, da je prepoznao vaš trud i rad koji ste ugradili u zajedničko delo koje su mnogi pre vas počeli da grade.

Taj vaš mali dopris u to zajedničko delu, tek je jedan kamičak, ali vredan i zbog same činjenice da je on doprinos za budućnost i one koji dolaze posle vas.

 

FIEP je najstarija strukovna organizacija koja okuplja stručnjake iz fizičke kulture, odnosno fizičkog vaspitanja i sporta. Osnovana u Evropi, u Briselu 1923. godine, svojom plemenitom idejom raširila se u celom svetu. Uoči svoje stogodišnjice, koja će se proslaviti u Brazilu 2023. godine, a obeležiti na svim kontinentima i zemljama člancama, ona se setila, kao što je to uvek činila, ljudi koji su dali značajan doprinos u svojoj struci, a samim tim i daljem razvoju ove svetske organizacije.

 

foto: Promo

 

Zbog toga je ova prestižna nagrada FIEP-a, koju je dobio prof. dr Veroljub Stanković, ne samo znak pažnje ove značajne međunarodne strukovne organizacije, već je to i nagrada za rad ovog profesora u svojoj zemlji Srbiji i svojoj struci.

 

To je znak, obeležje da je učinjeno nešto dobro, ali je i podsticaj da se ne stane na tome, već da se nastavi sa radom na širenju ideje o neophodnosti fizičke vežbe kao blagodatne hrane neophodne biću čoveka.

 

Kurir sport

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...