Najnovije vesti

SEOSKE IGRE HIT U KRALJEVU: Davor Štefanek bodrio takmičare u navlačenju konopca, obaranju ruke, bacanju kamena s ramena...
Foto: Sportski Savez Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

SEOSKE IGRE HIT U KRALJEVU: Davor Štefanek bodrio takmičare u navlačenju konopca, obaranju ruke, bacanju kamena s ramena...

Ostali sportovi

Jutro u selu Ratina kod Kraljeva bilo je malo drugačije od dosadašnjih. U školskom dvorištu OŠ „Dositej Obradović“ održane su Seoske igare Sportskog saveza Srbije, a ekipe sa teritorije Kraljeva iz pet sela borile su se za prolazak u veliko finale.

 

Prisutne su pozdravili potpredsednik Sportskog saveza Kraljeva Nebojša Jovanović i član Gradskog veća zadužen za sport Ivan Bunardžić. Na znak predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, igre su mogle da počnu:

 

- Drago mi je da na jednom mestu vidim i mlađe i starije, i muškarce i žene, kako se kroz 10 disciplina bore za prvo mesto. Želja za prolaskom u finale je velika, a 31. avgusta u Rudnoj Glavi biće veoma interesantno pratiti ko će izvojevati pobedu. Nadam se da ćete se pre svega dobro družiti, ali ne zaboravite da je važno i dati maksimum na terenu i ponašati se fer i sportski – rekao je Štefanek.

 

foto: Sportski Savez Srbije

 

Takmičari su se prihvatili svojih zadataka. Redom su se nizale odbojkaške i fudbalske utakmice, partije šaha, pa nadvlačenje konopca i štapa, bacanje kamena i skok u dalj, videli smo i ko je nabrži i najspretniji na poligonu, a ko je najjači u obaranju ruku, dok je neko u narodnom rvanju pobedio snagom, a neko je nadmudrio protivnika. Borba je bila velika, a kad sve saberemo treće mesto zauzela je ekipa Vrbe. Razlika između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe bila je u tri boda, ali svakako obe putuju na finale 31. avgusta. Srebrom se okitila ekipa GSS036, a zlatom tim iz Miločaja.

 

foto: Sportski Savez Srbije

 

- Hvala Sportskom savezu Srbije na ukazanom poverenju, nama je veliko zadovoljstvo da se uključimo u svaku sportsku akciju. Trudićemo se da u narednim godinama održimo kontinuitet Seoskih igara i nadamo se da će broj takmičara iz godine u godinu biti sve veći. Poželeo bi sreću ekipama koje će najpre svoje selo, a onda i gad Kraljevo predstavljati na velikom finalu, a Sportski savez Kraljeva će biti uz njih i dati im vetar u leđa – zaljučio je Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

 

Kurir sport

Foto: SSS

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...