SPORTSKE IGRE MLADIH: Johanes Han će uveličati državno finale na Adi Ciganliji!
Foto: SIM

Spektakl od 23. do 26. jula

SPORTSKE IGRE MLADIH: Johanes Han će uveličati državno finale na Adi Ciganliji!

Ostali sportovi -

Kada su pre šest godina Sportske igre mladih prvi put održane u Srbiji, niko nije ni slutio da će ova manifestacija za samo nekoliko godina postati veliki hit na prostorima naše zemlje.

Ove godine postavljeni su mnogi rekordi, a na red je došlo i državno finale od 23. do 26. jula na Adi Ciganliji, odakle će najbolji od 2.349 mališana izboriti plasman na regionalno finale u Splitu.

foto: Sportske igre mladih

A uz takmičare na Adi Ciganliji biće i ambasador Sportskih igara mladih Johanes Han, visoki predstavnik EU, kao i osnivač ove manifestacije Zdravko Marić, predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković i mnogo zvanica iz javnog života naše zemlje.

foto: Ana Paunković

Ove sezone u Igrama je učestvovalo preko 75.000 učesnika, iz čak 187 gradova i mesta u Srbiji. Igre su obišle 38 gradova. Turnir u malom fudbalu odigran je na čak 144 terena. Vatreno je bilo na 58 terena širom zemlje, u turniru između dve vatre. A ne zaostaju ni turniri u basketu 3 na 3, rukometu, odbojci, odbojci na pesku, šahu, stonom tenisu i tenisu.

foto: Sportske Igre Mladih

Tu su i ostali značajni podaci. U organizaciji igara 2019. na teritoriji Srbije učestvovalo je 540 stručnjaka u sportu, 1.550 sudija i preko 1.200 volontera.

foto: Foto: Sportske igre mladih

"Sezona je puna pozitivnih utisaka, puna predivnih trenutaka. Svaki grad je ispričao priču za sebe. Hvala svima na divnim trenucima. Mi iz Sportskih igara mladih potrudili smo se da učinimo sve da se deca osećaju lepo i budu radosna. Ono što moram da istaknem jeste da su za nas svi pobednici", istakla je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

foto: Sportske Igre Mladih

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track