SPORTSKE IGRE MLADIH: Poznati prvi ovogodišnji putnici za Split (FOTO)
Foto: Sportske Igre Mladih

BLIŽI SE FINIŠ

SPORTSKE IGRE MLADIH: Poznati prvi ovogodišnji putnici za Split (FOTO)

Ostali sportovi -

U sredu, 24. jula 2019. na Adi Ciganliji završeni okršaji u prvoj grupi sportova Državnog finala Sportskih igara mladih Srbije.

Ada Ciganlija je ove nedelje domaćin Državnog finala Sportskih igara mladih Srbije. Čak 2.349 učesnika druže se i takmiče, od utorka do petka u Beogradu, a pobednici iz devet sportova obezbediće plasman na veliko međunarodno finale, koje počinje u Splitu 15. avgusta. Tamo će predstavnici Srbije, dečaci i devojčice, igrati protiv drugara iz Hrvatske i Bosne i Hervegovine.

foto: Sportske Igre Mladih

Ivana Jovanović, prva dama SIM Srbije po završetku takmičenja u rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i basket 3 na 3, čestitala je svim učesnicima a pobednicima poželela da imaju predivno letovanje i druženje sa vršnjacima. Medalje su uz koordinatore, predstavnike sponzora predavali i rukometni reprezentativci Stevan Sretenović, Vanja Ilić, Jelena Trifunović, član IO Stonoteniskog saveza Srbije Nemanja Ignjatov, sportska direktorka SIM Srbije Zorica Mijatović i asistent predsednice Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović.

foto: Sportske Igre Mladih

– Ovo su predivne stvari. Prvi put sam na Sportskim igrama mladih, oduševljen sam koliko su deca na ovim terenima srećna. Rekli su mi da je parola manifestacije da su svi pobednici, a u to smo se Ilić i ja uživo uverili. Gledali smo malo stoni tenis, potezi su sjajni. A uživali smo u finalnom meču između momaka iz Bezdana i Zaječara. Velika stvar je kada sportove koje volite možete igrati besplatno a ujedno znate da ako pobedite u vašim gradovima idete u Beograd, a ako i tu budete prvi idete na letovanje na Jadran. A onda tamo dueli ali i poznanstva sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne. To je nešto posebno i svaka čast Vladama ove tri zemlje što podržavaju Igre – istakao je Stevan Sretenović, rukometni reprezentativac Srbije.

foto: Sportske Igre Mladih

Igre se nastavljaju sutra i prekosutra. Na redu je druga grupa sportova, a ceremonija otvaranjaje planirana za četvrtak u 09, ujutru na Adi Ciganliji. Klinci će igrati CUP u malom fudbalu, Turnir između dve vatre, odbojku i odbojku na pesku. Klince će obići selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković i nekadašnji reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman.

foto: Sportske Igre Mladih

A završni spektakl sledi u petak, kada će Igre posetiti premijerka Srbije Ana Brnabić i visoki predstavnik Evropske unije Johanes Han. Igre su odavno spojile region, Igre su zaista Zakon.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track