DRUGA MEDALJA ZA SRBIJU: Džudista Aleksandar Rajičić pobedom stigao do bronze
Foto: Olimpijski Komitet Srbije

evropski olimpijski festival mladih

DRUGA MEDALJA ZA SRBIJU: Džudista Aleksandar Rajičić pobedom stigao do bronze

Ostali sportovi -

Džudista Aleksandar Rajičić je četvrtog takmičarskog dana na Evropskom olimpijskom festivalu mladih osvojio bronzu u kategoriji do 73 kilograma.

Posle pet borbi, od kojih je samo jednu izgubio, u sjajnoj borbi u repesažu protiv Samsera iz Turske je došao do zaslužene bronze. Nakon dodele medalja je rekao da je od prve do poslednje borbe bilo jako teško i dodao

foto: Olimpijski Komitet Srbije

„Poslednju borbu sam radio protiv protivnika iz Turske od koga sam već jednom izgubio. Od početka borbe sam gubio, ali sam uspeo da se vratim i osvojio treće mesto. Prezadovoljan sam rezultatom jer sam dao sve od sebe.“

U ženskoj konkurenciji u kategoriji -52kg je nastupila Teodora Ćopić koju je na putu za medalju u ¼ finala zaustavila pobednica turnira Elin Heninger iz Holandije, nakon čega je Teodoru u repesažu savladala Teodora Santos iz Portugala.

foto: Olimpijski Komitet Srbije

Atletičarka Ivana Ilić je rezultatom 24,79 sekundi osvojila 6. mesto u finalu trke na 200m, a Ksenija Opanković je u kvalifikacijama discipline bacanje koplja rezultatom 46,50m zauzela 10. mesto i tako izborila plasman u finale.

Biciklisti su se danas takmičili u drumskoj trci dužine 75km za dečake i 50km za devojčice. Srbiju su predstavljali Mihailo Stolić i Igor Nadoveza koji su zauzeli 50. i 65. mesto u konačnom plasmanu. U ženskoj konkurenciji je nastupila Bojana Vujasinović koja je zauzela 60. mesto sa vremenom 1:31.55.

Plivačica Nina Stanisavljević je nastupila u trci na 100m prsnim stilom u rezultatom 1:11,49 prvo obezbedila plasman u ½ finale, nakon čega se u polufinalnoj trci sa petim vremenom plasirala u finale koje je na programu sutra. U istoj disciplini u muškoj konkurenciji je nastupio Nikola Lazarević i plasirao se u polufinale nakon čega je zauzeo 12. mesto vremenom 1:05.81.

foto: Olimpijski Komitet Srbije

Jana Marković je u trci na 100m leđno i u vremenu 1:06.07 nakon polufinala zauzela 16. mesto u konačnom plasmanu. Bratislav Pešić je u kvalifikacijama trke na 50m slobodnim stilom zauzeo 25. mesto sa vremenom 24.49 sekundi.

Košarkaši su danas imali dan pauze pred sutrašnji polufinalni meč koji igraju protiv reprezentacije Turske. U završnu fazu takmičenja ulaze kao prvi iz grupe gde su pobedili u sve tri utakmice koje su odigrali protiv reprezentacija Francuske, Azerbejdžana i Hrvatske.

foto: Olimpijski Komitet Srbije

Rukometaši će se sutra boriti protiv reprezentacije Slovenije za plasman od 5. do 8. mesta.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track