TREĆA MEDALJA ZA SRPSKE SPORTISTE NA EJOF: Nina Stanisavljević osvojila srebrnu medalju! (FOTO)
Foto: OSS

BRAVO

TREĆA MEDALJA ZA SRPSKE SPORTISTE NA EJOF: Nina Stanisavljević osvojila srebrnu medalju! (FOTO)

Ostali sportovi -

Peti takmičarski dan na EJOF-u su sportisti Srbije počeli obaranjem rekorda ovog takmičenja. Plivačica Nina Stanisavljević je u disciplini 50m kraul vremenom 25,64 oborila rekord EYOF-a u toj disciplini.

Nakon kvalifikacione trke i ulaskom u polufinale, kao trećeplasirana je ušla u finale. U konačnom plasmanu zauzela je 2. mesto i srebrnu medalju. U istoj disciplini je nastupila Tanja Popović, koja je u kvalifikacijama zauzela 12. mesto vremenom 26,43. Tea Ćulibrk je trku na 800m završila na 23. mestu sa rezultatom 9:20.76. Nina Stanisavljević je nastupila i u finalu na 100m prsno i u konačnom plasmanu zauzela 6. mesto sa rezultatom 1:11,14. Naša ženska štafeta 4 x 100m kraul je diskvalifikovana u kvalifikacijama.

Posle trka na 50m kraul, Nina je rekla da je presrećna, prezadovoljna ostvarenim rezultatom i da joj je u smanjivanju treme koju je imala pre finalne trke mnogo pomogao njen trener.

foto: OSS

Džudistu Andriju Stošić je u prvom kolu iponom eliminisao Staravoitau iz Bugarske.

Atletičari su završili nastupe na EJOF-u trkom na 3000m koju je Aleksa Milanović završio rezultatom 9:15.05 i nastupom Ksenije Opanković u finalu. Oboje su u konačnom plasmanu zauzeli 8. mesto. Ženska štafeta je diskvalifikovana u kvalifikacijama zbog nepravilne izmene palice.

Muška košarkaška reprezentacija je u polufinalnoj utakmici koju su igrali protiv reprezentacije Turske pretrpela i prvi poraz. Meč je završen rezultatom 70 – 82, a naši košarkaši će se za 3. mesto i bronzanu medalju boriti sutra sa reprezentativcima Francuske koji su u drugom polufinalnom meču poraženi od ekipe Španije.

foto: OSS

Današnji takmičarski dan završila je muška rukometna reprezentacija koja je u razigravanju od 5. do 8. mesta izgubila od Slovenije rezultatom 24:22. Naši reprezentativci će se sutra sa selekcijom domaćina boriti za 7. mesto na EYOF – u.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track