KAMP PERSPEKTIVNIH STRELACA SRBIJE: Nova generacija budućih šampiona na okupu u Karatašu
Foto: Streljački Savez Srbije

STRELJAŠTVO

KAMP PERSPEKTIVNIH STRELACA SRBIJE: Nova generacija budućih šampiona na okupu u Karatašu

Ostali sportovi -

Talentovani srpski strelci i ovog leta okupili su se u omladinskom sportskom centru u Karatašu, u blizini Hidroelektrane Đerdap.

Početkom ove sedmice je u Karatašu počeo sa radom ovogodišnji Kamp perspektivnih strelaca Srbije, pod patronatom Ministarstva omladine i sporta, a u organizaciji Streljačkog saveza Srbije. Do 29. jula u kampu će trenirati više od 30 sportista iz cele zemlje uzrasta od 12 do 17 godina.

Direktor kampa je Milan Parezanović, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker. Sa mladim strelcima radi još 12 trenera za pušku, pištolj i za fizičku pripremu.

Učesnike kampa obišli su članovi stručnog štaba Streljačkog saveza Srbije Dragan Donević, selektor za pušku, i Jelena Arunović, selektor za pištolj.

foto: Streljački Savez Srbije

Arunovićeva je održala predavanje na tokom kojeg je obrađeno nekoliko tema: priprema za trening, značaj tehnike i njena uloga u poboljšanju preciznosti, unutrašnja motivacija i njena uloga u procesu prevazilaženja poteškoća na treningu i takmičenju. Tokom predavanja, sem Arunovićeve, svoje utiske i znanja o temi izneli su i ostali prisutni treneri.

- Streljački savez već više od 20 godina organizuje Kamp perspektivnih strelaca – podseća Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

Donević je i kao strelac i kao trener svojevremeno učestvovao u radu kampa:

– Svi naši reprezentativci su prošli kroz kamp. Iz godine u godinu se potvrđuje da je ovakav sistem rada važna faza u sazrevanju mladih sportista.

seketor dragan donević
seketor dragan donevićfoto: Streljački Savez Srbije

Arunovićeva i Donević su tokom boravka, zajedno sa članovima stručnog tima kampa, vodili jedan trening. Zadovoljni su onim što su videli.

–Mladi takmičari su raspoloženi za treninge. Atmosfera je na vrlo visokom nivou. Stručni rad je prilagođen uzrastu strelaca. Nadam se da će i generacija koja ove godine prolazi kroz kamp dati seniorske reprezentativce Srbije. Bilo nam je zadovoljstvo da se družimo sa budućim šampionima – poručio je Donević.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track