OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA SE PROPISNO OBRUKALA: U Riju je pobedila Ivanu Španović, a tri godine kasnije je na dnu! Ne može da skoči preko 6 metara
Foto: AP

strmoglav pad

OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA SE PROPISNO OBRUKALA: U Riju je pobedila Ivanu Španović, a tri godine kasnije je na dnu! Ne može da skoči preko 6 metara

Ostali sportovi -

Američka atletičarka Tiana Bartoleta je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine skokom od 7,17 metara osvojila zlatnu medalju, ispred sunarodnice Britni Ris 7,10 i naše Ivane Španović, koja je sa 7,08 bila prva pet serija.

Danas, Bartoleta nije u stanju da na državnom prvenstvu Amerike koje se održalo ove nedelje, izbori mestu u ekipi koja će se nadmetati na Svetskom prvenstvu koje je na programu od 27. septembra do 6. oktobra u Dohi, pošto se na nacionalnom nadmetanju propisnio obrukala.

Nakon prve tri serije nije uspela da sebi obezbedi nova tri skoka. Toliko je loše skakala, da je bila poslednja. Toliko je loše skakala da je skočila metar i po slabije od svog najboljeg skoka. Skočila je samo 5,66 metara.

Koliko je ovo loš rezultat govori i podatak da bi na nedavnom finalu Kupa Srbije Bartoleta osvojila tek četvrto mesto, a na njemu nisu učestvovale dve naše najbolje daljašice Ivana Španović i Milica Gardašević.

Pobedila je Britni Ris sa sedam metara, što joj je najbolji rezultat sezone. Drugoplasirana je bila Džasmin Tod sa 6,79m, trećeplasirana Šakela Saunders sa 6,78m, a četvrta predstavnica bi mogla da bude Tori Bouvi sa istim skokom kao i trećeplasirana.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track