DOBILI SMO NOVU SPORTSKU ZABAVU: Seoske igre hit u Srbiji!
Foto: Privatna Arhiva

SPEKTAKULARNO

DOBILI SMO NOVU SPORTSKU ZABAVU: Seoske igre hit u Srbiji!

Ostali sportovi -

Top Na ideju Štefaneka i Marinkovića iz Sportskog saveza Srbije, širom naše zemlje zaživela zanimljiva manifestacija

Srbija je dobila novu sportsku manifestaciju. I to kakvu. Seoske igre Sportskog saveza Srbije zaživele su u našoj zemlji i oduševile - sve!

foto: Privatna Arhiva

Ove godine održana je pilot-sezona Seoskih igara, a ideja osnivača iz najmasovnije sportske organizacije na Balkanu - predsednika Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića - jeste da tradicija bude nastavljena i narednih godina i decenija.

- Iznenađeni smo koliko su pozitivno prihvaćene Seoske igre - konstatovali su Štefanek i Marinković.

I ne čudi - Seoske igre su dokaz da se u Srbiji ne vodi računa samo o profesionalnim sportistima već i o rekreativcima.

foto: Privatna Arhiva

- Upravo je to cilj ove manifestacije. Pogotovo želimo da animiramo naše ljude koji žive na selu. Svakako da i oni zaslužuju našu pažnju - istakao je Marinković.

Do sada su Seoske igre održane u pet područja - u selima nadomak Valjeva, Kraljeva, Zaječara, Majdanpeka i Petrovca na Mladi.

- Osim sportskog karaktera ova manifestacija neguje druženje, a zahvaljujući masovnosti doprinosi i zdravlju nacije - jasan je Davor Štefanek.

foto: Privatna Arhiva

Tačka na uspešnu pilot-sezonu Seoskih igara biće stavljena 31. avgusta, kada će u Rudnoj Glavi nadomak Majdanpeka biti održano državno finale.

- Najbolji i drugoplasirani s pomenutih pet područja boriće se u velikom državnom finalu. Izabrali smo da to bude na Rudnoj glavi, koja ove godine obeležava pola veka održavanja - dodao je Marinković.

(G.A. Foto:Privatna Arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track