NA KORAK OD TOKIJA: Odbojkašice savladale Portoriko, odlučujući meč protiv Poljske
Foto: FIVB

kvalifikacije

NA KORAK OD TOKIJA: Odbojkašice savladale Portoriko, odlučujući meč protiv Poljske

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu ubedljivu pobedu na interkontinentalnom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Srpkinje su savladale Portoriko sa 3:0 u setovima 25:14, 25:20, 25:16)i došle na korak od plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

One su Portorikanke pobedile istim rezultatom kao i prethodno Tajlanđanke, a sada ih, u nedelju od 20.30, očekuje duel sa domaćinom turnira Poljskom za plasman na Igre.

U prvom setu meča sa Portorikom pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje i Srpkinje su bile efikasne od samog starta, ali su se stvari zakomplikovale u nastavku. Portorikanke su pružile iznenađujuće dobar otpor i u završnici seta napravile seriju kojom su od 20:13 došle do 21:20. Izabranice selektora Zorana Terzića ipak nisu posustale i serijom 4:0 su obezbedile prednost od 2-0, a zatim bile silovite u trećem, poslednjem setu.

Ponovo najbolja kod Srpkinja bila je Tijana Bošković sa 18 poena, dok su Brankica Mihajlović i Stefana Veljković postigle po osam, jedan više od Maje Aleksić.

Na drugoj strani najefikasnija bila je Enrajt, dok su Kerame i Viktorija postigle po pet.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track