Najnovije vesti

KRALJICA SE VRAĆA: Ivana skače u Birmingemu
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Tako je Konačno ponovo na pesku

KRALJICA SE VRAĆA: Ivana skače u Birmingemu

Ostali sportovi

Idemo Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović oporavila se od povrede pete i danas će skakati na turniru Dijamantske lige u Birmingemu

Čekalo se više od mesec dana da se potpuno oporavi Ivana. Čekalo i dočekalo.


Najbolja srpska atletičarka skakaće danas (od 15.10) na mitingu Dijamantske lige u Birmingemu, i to će biti njen prvi nastup još od početka jula, kada je na turniru u Budimpešti povredila petu.

 

foto: Damir Dervišagić


Iako je zbog povrede Ivana morala da radi po nešto drugačijem sistemu od planiranog, iz njenog tima stižu vesti da je ritam uhvaćen i da velikog zaostatka u pripremama nema.

- Uspeli smo da obavimo veći deo onoga što smo nameravali. Nije bilo zastoja u sprintu, snazi, drugim vrstama skoka. U deficitu smo s treningom tehnike skoka udalj - kaže Ivanin trener Goran Obradović za Sportski žurnal, pa dodaje da njegova pulenka i dalje nije sto odsto spremna za najveće napore.

- Bol nije nestao, ali ga je moguće podneti, može da se toleriše. Važno je da Ivana može da skače. Bitno je da se vrati takmičenju, i to posebno Dijamantskoj ligi jer je tu najjača konkurencija.


Ivana Španović trenutno se nalazi na devetom mestu Dijamantske lige, a prvih osam s liste će ići na završni turnir u Belgiji.

- Pobednica dobija osam bodova, a svaka naredna po jedan manje. Bitne su rivalke koje su u konkurenciji za najboljih osam. Verujem da će srpska rekorderka skakati u finalu u Briselu s ciljem da treći put bude najbolja u ukupnom plasmanu - zaključio je Obradović.

 


Kurir / Gojko Filipović

 

Foto: EPA

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...