IZRADA NACIONALNE STRATEGIJE RAZVOJA SPORTA Udovičić: Prvi put na 10 godina!
Foto: MOS

RAZVOJ DECE I OMLADINE

IZRADA NACIONALNE STRATEGIJE RAZVOJA SPORTA Udovičić: Prvi put na 10 godina!

Ostali sportovi -

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je prvoj konstitutivnoj sednici Radne grupe za izradu Nacionalne strategije razvoja sporta za period od 2020. do 2030. godine i Akcionog plana za njeno sprovođenje.

"Strategija, koja se po prvi put donosi na 10 godina, treba da definiše prioritetne oblasti i to: razvoj sporta dece i omladine, uključujući i školski sport, povećanje obuhvata bavljenja građana sportom kroz razvoj i unapređenje sportske rekreacije, razvoj i unapređenje vrhunskog sporta kao i razvoj i unapređenje sportske infrastrukture", istakao je u svom obraćanju ministar Udovičić.

foto: MOS

Osnovni pravci Strategije su unapređenje kvaliteta života i obogaćivanje društvenih odnosa stanovnika Republike Srbije kroz bavljenje sportom, kao elementa koji je od suštinskog značaja za razvoj njihove ličnosti i zdravog načina života, kao i unapređenje sistema sporta u Republici Srbiji u kome će svako imati pravo da se bavi sportom, sa ciljem razvoja ličnosti, održavanja dobrog zdravlja, poboljšanja fizičkih sposobnosti, boljeg i svrsishodnijeg korišćenja slobodnog vremena, unapređenja kvaliteta života i postizanja vrhunskih sportskih rezultata.

Radi sagledavanja važnosti svih pitanja iz oblasti koja su od značaja za razvoj sporta u našoj državi i potrebnog prikupljanja i razmene znanja i iskustava od značaja za dalji razvoj sporta kod nas, formirana Radna grupa, koja broji preko 30 članova, je multisektorskog sastava i svi članovi će svojim iskustvom i znanjem doprineti radu. Članovi su predstavnici ministarstava, nadležnih institucija, međunarodnih organizacija, civilnog sektora i medija.

(MOS)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track