SRPSKE NADE U ĐERU: Maša, David i Strahinja napadaju medalje na Evropskom prvenstvu (FOTO)
Foto: Kik boks savez Srbije

KIK BOKS

SRPSKE NADE U ĐERU: Maša, David i Strahinja napadaju medalje na Evropskom prvenstvu (FOTO)

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativci Maša Marković (15), David Stamatović (14) i Strahinja Đilasović (15), učestvovaće na Evropskom prvenstvu u kik boksu za kadete, juniore i seniore koje se sledeće nedelje održava u Đeru u Mađarskoj.

Naši najbolji kadeti će se na ovom Evropskom prvenstvu boriti sa takmičarima koji dolaze iz 39 zemalja, a učešće na ovom takmičenju uzeće više od 1500 takmičara.

foto: Kik boks savez Srbije

Maša Marković, rođena marta 2004. godine, u petogodišnjoj karijeri 2016. proglašena je za najbolju pionirku grada Beograda. Osvajačica brojnih medalja u tvrdim disciplinama, a prethodne godine zauzela je druga mesta ne prvenstvu Srbije u K1 i Low kick-u. Prvakinja države na prvenstvu Srbije u Kick Light disiciplini i osvajačica evropskog kupa Serbia open 2019. godine.

David Stamatović iz Zemuna, rođen 2005. godine. Svoju dvogodišnju karijeru u kik boksu izgradio je u klubu „B –Gym“ iz Batajnice. Za samo dve godine postao je prvak države u dve discipline Kick Lightu i Low Kicku. Osvajač je brojnih zlatnih medalja među kojima su Evropski Kup Karlovac open 2019, iste godine u Kick light disciplini na Balkan Openu i Trofeju Beograda 2019, kao i na državnim prvenstvima 2018. i 2019. godine.

Strahinja Đilasović rođen 20. avgusta 2004. godine. Kik boks trenira dve i po godine, a već je pet puta bio osvajač beogradskih prvenstava u low kicku. Osvajač balkanskog i evropskog prvenstva 2017. i 2018. godine. Strahinja je umeće pokazao i u disciplini K1 gde je na državnom prvenstvu u Novom Pazaru zasluženo zauzeo prvo mesto.

foto: Kik boks savez Srbije

Kik boks reprezentacija Srbije na ovom Evropskom prvenstvu uzeće učešće sa 28 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, koji će se od 23. avgusta boriti u Audi areni u Đeru.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track