ORLOVI SUROVO REALNI: Nismo među pet najboljih u Evropi, ali napašćemo medalju za Srbiju! Obavezuje nas i istorija (FOTO)
Foto: Starsport©

OKUPILI SE ODBOJKAŠI

ORLOVI SUROVO REALNI: Nismo među pet najboljih u Evropi, ali napašćemo medalju za Srbiju! Obavezuje nas i istorija (FOTO)

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška rerpezentacija Srbije počela je danas pripreme za Evropsko prvenstvo, predvođena novim selektorom Slobodanom Kovačem.

"Moramo da budemo realni, trenutno nismo u top pet reprezentacija u Evropi. Na nama je da pokušamo da osvojimo prvo mesto u grupi jer samo tako možemo da izbegnemo neke jake reprezentacije i da se nadamo borbi za medalju, koja je sada jako, jako daleko", rekao je reprezentativac Aleksandar Atanasijević na okupljanju.

Srbija će biti u Grupi B sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom.

"Sam dolazak u reprezentaciju Srbije te obavezuje da se nadaš što boljim rezultatima. Veoma je bitno da se izdignemo iz svega, pre svega na psihološkom planu", kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Nikola Jovović je rekao da je Evropsko prvenstvo bitno pre svega zbog raspoloženja.

"U sportu generalno ne zavisi sve samo od igrača ili stručnog štaba. Nismo upirali ni u koga prst tokom svih ovih godina. Menjali su se ljudi, ali ništa drastično nije promenjeno. Izgubili smo u poslednje dve godine igru i promenili identitet igrača, ali i kao tim. To je zapaženo, ali šta da se radi? Želeli smo da se sada plasiramo na Olimpijske igre, ali nismo i na nama je da vratimo sjaj odbojci i ostvarimo neki plasman na Evropskom prvenstvu", rekao je Jovović.

1 / 8 Foto: Starsport©

Marko Podraščanin je naveo da mu je velika čast što je u reprezentaciji.

"Nadam se da će ova promena pozitivno uticati na nas i uneti pozitivnu energiju. U Bariju nismo bili na nivou i zaista bi bila velika šteta da se drugi put uzastopno ne plasiramo na Olimpijske igre", kazao je Podraščanin.

Evropsko prvnestvo će se igrati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Novi selektor Srbije Slobodan Kovač rekao je da ima veliku obavezu da sa tim timom proba da ostvari dobre rezultate.

"Moćno zvuči kada se kaže prvi trener reprezentacije Srbije. Ova reprezentacija ima istoriju, a ja sam njen mali deo. Imam veliku obavezu da napravim dobre rezultate kao što su to radili moji prethodnici. Neće biti lako, ali postoji veliki kvalitet, želja i volja za dokazivanjem", rekao je Kovač po preuzimanju mesta selektora.

Slobodan Kovač je zamenio Nikolu Grbića posle neuspeha u interkontinetalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

"Spremamo se maksimalno da što bolje odigramo ovo Evropsko prvenstvo. Vreme je kratko, ali ne možemo da kažemo da ga nema. Neće biti lako. Sa nekim igračima sam radio, sa nekima se upoznajem. Jezik će biti najveći problem jer svaki trener ima svoj način komuniciranja, pa tako i ja. Radićemo na svemu tome", kazao je Kovač.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track