NASTAVLJA SE NJIHOVA DOMINACIJA I U BEOGRADU: Braća Brkić NEUHVATLJIVI na Ušću!
Foto: Privatna arhiva

bravo

NASTAVLJA SE NJIHOVA DOMINACIJA I U BEOGRADU: Braća Brkić NEUHVATLJIVI na Ušću!

Ostali sportovi -

Danas je na Beogradskom Ušću odrzana kruzna auto trka za Šampionat Srbije i Centralno Evropske Zone. Takmičilo se preko devedeset takmičara iz celog regiona u ukupno deset klasa.

U klasi VIII Šampionata Srbije trijumfovao je Uroš Brkić, a u klasi VI njegov brat Miloš Brkić popeo se na drugi stepenik podijuma.

Uroš Brkić:

Trka je za mene bila zaista naporna jos od subote na kvalifikacijama gde sam imao problema sa dovodom goriva u automobilu i ljudi iz AK GALAX , kluba za koji se ja inače takmičim i ja smo bili primorani da otklanjamo kvar na automobilu do ranih jutarnjih časova. U nedelju sam startovao drugi i uspeo sam da pobedim i auto je funkcionisao dobro. Zaista sam presrećan kad pobedim na Usću jer je to za sve zemlje u regionu jedna od najprestižnijih trka. Trenutno sam vodeći u šampionatu Srbije u svojoj klasi.

Miloš Brkić:

Startovao sam sa pete pozicije i kako je trka odmicala napredovao sam ka podijumu. Trka je bila zaista vruća i to je smetalo danas mnogim automobilima pa tako i mom automobilu ali sam stabilnim tempom uspeo da zavrsim trku drugi. Prezadovoljan sam ovim rezultatom pred domacom publikom i zeljno iscekujem predstojece trke.

Nastavak sezone zakazan je za 22. septembar na auto trci Nagrada Sopota 2019 u organizaciji AK SMART.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track