PETA VIZA STRELACA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Jasmina Milovanović osvojila bronzu na Svetskom kupu
Foto: Streljački savez Srbije

Veliki uspeh

PETA VIZA STRELACA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Jasmina Milovanović osvojila bronzu na Svetskom kupu

Ostali sportovi -

Pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i reprezentativka Srbije vojni službenik Jasmina Milovanović osvojila je bronzanu medalju vazdušnim pištoljem četvrtog dana Svetskog kupa u Rio de Žaneiru i tako izborila olimpijsku kvotu za Olimpijske igre Tokio 2020 godine.

Ovo je prva viza za vojne sportiste na putu za Igre u Tokiju dok je za srpske strelce ovo ukupno peta viza, saopštilo je sinoć Ministarstvo odbrane.

Prethodne četiri doneli su Zorana Arunović, Damir Mikec (oboje pištolj), Milutin Stefanović , Sanja Vukašinović (oboje puška).

Bronza u Riju je najveći uspeh Milovanovićeve na velikim interkontinentalnim takmičenjima u karijeri.

Čestitke za postignut rezultat uputili su joj ministar odbrane Aleksandar Vulin i šef Delegacije Srbije pri međunarodnom savetu za vojne sportove CISM brigadni general Siniša Radović.

Jasmina je do svog prvog finala na velikim seniorskim takmičenjima u karijeri došla kao osma u kvalifikacijama sa 576 krugova. Posle prvih pet hitaca u finalu, Milovanovićeva je delila prvo mesto sa Kineskinjom Kijan Vang.

Nastavila je u istom stilu i posle druge serije od pet dijabola zadržala se u vrhu na drugoj poziciji iza Indijke Jašavini Desval.

U preostalom toku finala Jasmina je držala visok nivo koncentracije, ni u jednom trenutku nije pala na nižu poziciju od treće.

Vodila je veliku borbu za medalju i kvotu i na kraju je stigla do bronze i olimpijske vize.

Sem Milovanovićeve, vazdušnim pištoljem su se takmičile pripadnica vojne reprezentacije Zorana Arunović i reprezentativka Srbije Bobana Momčilović Veličković, koje su se plasirale na devetu, odnosno 18. poziciju.

Današnji takmičarski dan u Rio de Žaneiru je bio izuzetno uspešan za srpsko streljaštvo. Sanja Vukašinović je osvojila peto mesto u trostavu. Uz Vukašinovićevu, u takmičenju u trostavu učestvovale su i Andrea Arsović i Ivana Anđušić Maksimović. Arsovićeva je završila na 31, a Maksimovićeva na 37. poziciji.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track