SVI SU U ČUDU: Zašto Habib nosi čudnu čupavu kapu? Konačno otkrivena najveća misterija UFC! Kapa nosi posebnu MOĆ! VIDEO
Foto: Profimedia

Originalno

SVI SU U ČUDU: Zašto Habib nosi čudnu čupavu kapu? Konačno otkrivena najveća misterija UFC! Kapa nosi posebnu MOĆ! VIDEO

Ostali sportovi -

Habib Nurmagomedov je pre sedam godina iz Dagestana pošao u Ameriku kako bi debitovao u UFC šampionatu!

Tom prilikom mu je tadašnji menadžer Sam Kardan rekao da mora da ponese nešto čime će istaći svoj dagestanski identitet. Prijatelji su mu predložili da ponese nešto što na najbolji način definiše nasleđe kavkaskih planina i surove klime koja vlada na tom području.

foto: Profimedia

Habib je odabrao papahu, kapu od ovčje vune za koju stanovnici Kavkaza kažu da ne sme da se izgubi niti da se skida s glave!

- Ako je glava na ramenima na njoj mora biti i papaha. Ona se ne nosi zbog hladnoće nego zbog časti - govori se u tom području.

Tako je Habib za 50 dolara kupio papahu koja je uskoro postala jedna od najvećih misterija u UFC pošto nisu bili upoznati sa njenom istorijom.

Habib je i uoči meča sa Dastinom Pojreom na glavi imao papahu. Isto onu od pre sedam godina. Postala je njegov zaštitni znak, a nije ni čudo jer mu donosi sreću.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track