POČELA EVROPSKA NEDELJA SPORTA: Boru pripao Sportski izazov protiv Knjaževca!
Foto: OKS

sjajno

POČELA EVROPSKA NEDELJA SPORTA: Boru pripao Sportski izazov protiv Knjaževca!

Ostali sportovi -

U Boru i Knjaževcu danas je održan “Sportski izazov”, iz koga je kao pobednik izašao grad Bor. U ovom gradu danas je vežbalo 3623 građana, što čini 7,4 % od ukupnog broja stanovništva, a u Knjaževcu učešće je uzelo 1468 građana, što čini 4,7 % od ukupnog broja stanovništva.

Vežbači iz Bora bili su predvođeni strelkinjom Bobanom Momčilović Veličković dok je kapiten Knjaževca bio džudista Aleksandar Kukolj. Otvaranju „Sportskog izazova“ prisustvovali su gradonačelnici oba grada Aleksandar Milikić (Bor) i Milan Đokić (Knjaževac) a predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković obišao je vežbače u Knjaževcu, podržao ih i poručio da se uvek bave sportom.

Bobana Momčilović Veličković istakla je značaj podizanja svesti omladine o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću: „Ponosna sam što sam kapiten svog grada i što su se moji sugrađani odazvali u velikom broju i uzeli učešće u Evropskoj nedelji sporta“.

„Budite uvek aktivni i ne dozvolite da vam godine budu prepreka za bavljenje sportom“, kazao je Aleksandar Kukolj dodavši da je ponosan što je veliki broj građana Knjaževca prepoznao važnost ovakvog događaja i podržao akciju.

Sportski izazov organizuje se sa ciljem da građane Srbije podstakne na redovno bavljenje sportom. Veliki broj aktivnih takmičara, rekreativaca, ljubitelja sporta i članova različitih sportskih orgaizacija učinili su ovaj izazov uspešnim. Učešće u Sportskom izazovu podrazumevalo je uključenje u bilo koji sport, igru ili fizičku aktivnost na 15 minuta.

Sportski izazov je realizovan uz podršku kompanije Coca-Cola. Ovaj top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta ekskluzivni je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima među kojima je i “Sportski izazov”. Coca-Cola kompanija je i najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

Kompanija Coca-Cola nagradila je škole koje su dovele najviše dece u oba grada kompletima lopti za sve sportove.

„Sportskim izazovom“ izmedju Bora i Knjaževca otvorena je Evropska nedelja sporta, koja se tradicionalno širom Evrope obeležava peti put dok Srbija drugu godinu za redom uzima učešće u ovom projektu.

Evropska nedelja sporta trajaće od 23. do 30. septembra i tokom čitave nedelje u više od deset gradova u Srbiji planirani su različiti sportski događaji koji za cilj imaju promociju zdravog života i podizanje svesti građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track