SJAJAN GEST: Nagrade za najuspešnije u Kikindi!
Foto: Privatna arhiva

bravo

SJAJAN GEST: Nagrade za najuspešnije u Kikindi!

Ostali sportovi -

Vojvođanska banka nagradila je najuspešniju školu, OŠ „Vuk Karadžić“ sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara

Kikinda, 16.09.2019. – Drugi „OLIMPIJSKI TRENING sa Vojvođanskom bankom“ održan je na Trgu srpskih dobrovoljca u Kikindi u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke, zvanične banke olimpijskog tima Srbije.

U okviru „Olimpijskog treninga sa Vojvođanskom bankom“ deca su predvođena iskusnim trenerima bila u prilici da se oprobaju u atletici, rukometu, košarci, odbojci i da kroz sport i zabavu nauče nešto novo o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma sa ciljem da se motivišu za aktivno treniranje nekog od sportova.

Učesnici su se pritom nadmetali i skupljali bodove za svoje škole, pa je najuspešnija škola, osnovna škola nagrađena od Vojvođanske banke sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara.

Cilj Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke jeste da „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“, nakon Niša i Kikinde bude organizovan i u drugim gradovima širom zemlje kako bi se što veći broj dece motivisao da postanu deo globalne porodice sporta, zdravlja i lepote!

Učesnici su bili đaci iz pet osnovnih škola, a na početku ih je pozdravio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković: „Drago mi je da se drugi „Olimpijski trening“ održava baš u Kikindi. Nadam se da ćemo uspeti u nameri i da će većina vas na kraju ovog dana odabrati jedan od sportova i početi aktivno da trenira. Siguran sam da se među vama nalaze naslednici naših Olimpijaca jer je sport pravi način da se naučite disciplini, fer plej-u i zdravom načinu života.“

Prisutne je pozdravio i Branislav Stojanović bivši Olimpijac, učesnik na Olimpijskim igrama u Sidneju 2020. u štafeti 4x400m, a danas zaposleni Vojvođanske banke u Kikindi, istakavši važnost organizacije „Olimpijskog treninga“ u cilju promocije sporta i motivacije najmlađih da se bave fizičkom aktivnošću: „Posebno smo ponosni što podržavamo naše Olimpijce već pet olimpijskih ciklusa za redom a posebno nam je drago što se ovakav događaj dešava upravo u našem gradu

„Srećni smo što se ovakva manifestacija dešava u našem gradu u cilju animiranja najmlađih i u cilju afirmacije pravih vrednosti uz podršku Olimpijskog komiteta i Vojvođanske banke“, Kazala je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Događaju je prisustvovao i družio se sa decom, reprezentativac Srbije u streljaštvu, Kikinđanin Dušan Petrov.

Ideja Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke je da nakon Niša i Kikinde, „Olimpijski trening“ bude organizovan u nizu gradova Srbije sa ciljem da se što veći broj dece upozna sa lepotama sportskog života i motiviše za aktivno bavljenje sportom.

Uoči drugog „Olimpijskog treninga sa Vojvođanskom bankom“ predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića primio je gradonačelnik Kikinde Pavle Markov.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track