Najnovije vesti

TRETMAN MATIČNIM ĆELIJAMA JE OBMANA! DAJU LAŽNU NADU PORODICI: Italijanska doktorka otkrila šokantne detalje o Šumaherovom stanju (FOTO)
Foto: AP

NE POSTOJE EKSPERIMENTALNI PODACI

TRETMAN MATIČNIM ĆELIJAMA JE OBMANA! DAJU LAŽNU NADU PORODICI: Italijanska doktorka otkrila šokantne detalje o Šumaherovom stanju (FOTO)

Ostali sportovi

Legendarni Mihael Šumaher je u ponedeljak primljen u parisku bolnicu na tajno lečenje, bila je vest koja je odjeknula kao bomba u svim svetskim medijima.

 

Nakon toga je ugledni franucski "Parisjen" uspeo da stupi u kontakt sa jednom medicinskom sestrom i otkrije njegovo zdravstveno stanje.

 

Šumaher je po prvi put od nesreće napustio porodičnu vilu obavijenu velom tajni. Naime, on je teško povredio glavu 29. decembra 2013. godine, a nakon niza operacija je pušten na kućno lečenje. Od tada se nije pojaviljivao u javnosti, ali ni napuštao kuću. A onda su se pojavile informacije da je stigao na lečenje matičnih ćelijama. 

 

foto: Profimedia

Matilde Leonardi, jedna od vodećih italijanskih stručnjaka za to područje medicine otkriva o čemu se zapravo radi. 

 

"Ne postoji eksperimentalna terapija matičnim ćelijama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svesnosti poput Mihaela Šumahera", rekla je Leonardi, direktorka istraživačkog centra Neurološkog instituta Besta u Milanu i članica italijanskog društva neurologa.

 

"Informacija koja je dospela u javnost o bivšem vozaču samo daje lažnu nadu i zavarava porodicu pacijenta. Nema istorijskih podataka koji potvrđuju postojanje i dejstva tog navodnog tretmana. Nema tragova protokola ili sličnog eksperimenta na pacijentima u stanju minimalne svesti", dodala je, a potom još detaljnije objasnila.

 

foto: Profimedia

 

"Još nijedan francuski doktor nije rekao da postoji lek za Šumahera ili za one koji su u istom stanju kao on. Slučaj "Stamina" obeležio nas je, Vanoni (psiholog koji je doveo tu metodu iz Ukrajine) nije hteo da objavi svoj protokol, a susretala sam se s ljudima koji su prodali kuću kako bi mogli da priušte takav tretman. Sad kruže vesti o Šumaheru koje zavaravaju mnoge obolele i članove njihovih porodica", objasnila je doktorka.

 

 

kurir.rs / kurir sport, 24sata.hr

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...