SPORTSKI SAVEZ BEOGRADA: Antidoping agencija Republike Srbije i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje novi partneri SSAB!
Foto: Privatna Arhiva

Za nove uspehe

SPORTSKI SAVEZ BEOGRADA: Antidoping agencija Republike Srbije i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje novi partneri SSAB!

Ostali sportovi -

Sportski savez Beograda potpisao je Sporazume o saradnji sa Antidoping agencijom Republike Srbije i Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu.

SSAB je već započeo saradnju sa ADAS-om kroz organizaciju seminara, a zajedničkim snagama će se nastaviti rad u oblasti stručnih edukacija i savetovanja o pitanjima vezanim za borbu protiv dopinga u sportu i antidoping pravilima. Sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje zajednički će se rešavati i raditi na naučnoistraživačkim, razvojnim, organizacionim, tehničkim i drugim projektima i poslovima iz oblasti sporta.

foto: Privatna Arhiva

U sjajnom ambijentu jednog beogradskog hotela, ADAS je zastupala direktorka dr Milica Vukašinović Vesić, FSFV je predstavljao dekan - prof. dr Saša Jakovljević, a Sporazume ispred naše organizacije potpisao je predsednik Dragan Tomašević.

SSAB su na ovoj svečanosti predstavljali i generalni sekretar Nikola Penić, potpredsednik Mladen Kecman, članovi Izvršnog odbora, među kojima je bio i Petar Đukić, direktor Sportskog centra Pinki, kao i članovi Stručne službe. Prisutan je bio i Novica Teodosijević ispred Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Predstavnici naših članica su i na ovaj način mogli da se uvere da ćemo zajedno raditi na razvoju sporta u glavnom gradu, a saradnja sa ADAS-om i FSFV je jedan od bitnih koraka u tom pravcu.

foto: Privatna Arhiva

“Želeo bih da izrazim svoje zadovoljstvo zbog formalizovanja saradnje sa ovakve dve institucije. Ova dva sporazuma simbolišu sve što naš savez radi pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu. Takođe, saradnja sa Antidoping agencijom Republike Srbije je već dugoročna i tiče se i nekih naših seminara i edukacija. Cilj nam je da struka bude uključena u razne projekte koji će biti organizovani. Nastavićemo da radimo u interesu beogradskog sporta, da edukujemo sportiste i sportske radnike, jer smo na zajedničkom zadatku”, rekao je Tomašević.

Prof. dr Saša Jakovljević istakao je značaj promocije beogradskog sporta.

“Pokušavamo na fakultetu da se približimo Beogradu i Beograđanima. Ne vidim zašto institucija koju predstavljam sa kapacitetima koje poseduje ne bi bila na usluzi svom gradu. Osećam ogromno zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog sporazuma”, rekao je prof. Dr Saša Jakovljević.

foto: Privatna Arhiva

Dr Milica Vukašinović Vesić zadovoljna je zbog formalizovanja saradnje sa našom organizacijom.

“Započeli smo je ove godine. Kroz saradnju ćemo dopreti do još većeg broja sportskih radnika, trenera i sportista. Borba protiv dopinga je veoma važna tema, zajedno ćemo raditi i na edukaciji kada je ishrana u pitanju”.

Kurir sport

FOTO: SSAB

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track