DUPLI SPEKTAKL AUTO SPORTA NA KOSMAJU: Više od 100 vozača na brdskoj trci i slalomu nad Sopotom!
Foto: Plumrace

automobilizam

DUPLI SPEKTAKL AUTO SPORTA NA KOSMAJU: Više od 100 vozača na brdskoj trci i slalomu nad Sopotom!

Ostali sportovi -

Tokom vikenda u Sopotu, na obroncima Kosmaja ASU Smart iz Beograda organizuje dupli spektakl, brdsku i auto slalom trku za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. Tim povodom u Starom dvoru upriličena je konferencija za novinare, kako bi ljubitelji sporta brzina na četiri točka, dobili što više korisnih informacija.

- Sopot će za vikend biti u centru dešavanja velikog broja poklonika auto sporta i to u dve discipline. Koristim priliku da pozovem što veći broj zaljubljenika u brdske trke i auto slalom da budu naši dragi gosti. Pored duplog spektakla na novoj asfaltnoj podlozi, svi će ujedno moći da uživaju u prelepoj prirodi na Kosmaju. Još jednom smo spojili lepo i korisno, jer posle održanh takmičenja kraj puta će ostati kolobrani, koji će značajno povećati bezbednost svih učesnika u civilnom saobraćaju – rekao je Živorad Milosavljević prvi čovek Opštine Sopot.

Grad Beograd i sekretarijat za sport svojski su uzeli učešće kao i mnogo puta do sada.

- Još jednom se pokazalo da je dobra infrastruktura i te kako bitna ne samo za svakodnevni život, već i za auto sport. Sekretarijat će svaki dobar plan sasvim sigurno podržati, jer novca ima, samo je važno na koje aktivnosti ga usmeravamo – rekao je Nikola Rijačić podsekretar za sport Grada Beograda.

– Prvi put zahavljujući uslovima imamo spajanje dve discipline auto sporta brdske trke i auto slalom. Verujem da će takmičenje biti odlično, sa osvrtom da je ovo tek početak i da će prerasti u tradiciju – dodao je Staniša Lazarac predsednik Sportskog auto karting saveza Srbije.

– Petak i subota prepodne rezervisani su za tehnički prijem i verifikaciju takmičara. Zatim u subotu od 10 časova slede treninzi po disciplinama, da bi popodnevni deo pripao auto slalomu. Sutradan u nedelju 21. septembra sve će biti u znaku brdskih trka . Staza je odlično pripremljena, ostaju samo još da tako kažem kozmetički zahvati – bio je jasan direktor takmičenja Dragoslav Petrović.

– Ukupna dužina staze za brdsku trku iznosi 2001 metara, tako da je neophodno da se odrade tri vožnje. Svečano otvaranje u nedelju zakazano je za 12 časova, a koji minut kasnije biće i start prve od tri vožnje. U tri ili četiri klasa vlada ozbiljan neizvesnost, tako da će posle Kosmaja neke stvari po pitanju titula biti jasnije, a možda i neće. Još jednom pozivam sve poklonike auto sporta da vikend provedu u prirodi na obroncima Kosmaja sa nama i našim domaćinom Opštinom Sopot – rekao je Miloš Brkić takmičar i suorganizator.

Kako stvari stoje očekuje se više od 100 vozača, što će biti svojevrstan praznik auto sporta na oko 30 kilometara od Beograda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track