ZUKOVIĆ: Od atletičara očekujemo maksimum i priželjkujemo finala na SP
Foto: Printskrin

Svetsko prvenstvo u Dohi

ZUKOVIĆ: Od atletičara očekujemo maksimum i priželjkujemo finala na SP

Ostali sportovi -

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je danas da očekuje da će troje predstavnika Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Dohi pružiti maksimum.

"Očekujemo njihove najbolje ovosezonske rezultate, možda i lične rekorde. To bi ih dovelo u situaciju da se bore za finala, što je na ovakvim takmičenjima odličan rezultat", ocenio je Zuković.

Svetsko prvenstvo na programu je od 27. septembra do 6. oktobra, a Srbiju će u glavnom gradu Katara predstavljati bacači kugle Asmir Kolašinac i Armin Sinančević, te diskašica Dragana Tomašević.

Zuković je izrazio žaljenje zbog povrede Ivane Španović, koja je srpsku skakačicu u dalj onemogućila da učestvuje na šampionatu sveta.

"Bilo je realno da se Ivana Španović bori za medalju, nadali smo se i najsjanijem odličju. Ona se već okrenula narednom cilju, a to su Olimpijske igre naredne godine u Tokiju", naveo je Zuković.

Tomašević će 2. oktobra u Dohi nastupiti u kvalifikacijama u bacanju diska, a Kolašinca i Sinančevića dan kasnije očekuju kvalifikacije u bacanju kugle.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track